KOLIKO TROŠIMO U KAFANI: Srbi samo 37 evra, Hrvati 87, a Slovenci čak 281 evro

Naši građani u kafeima najčešće popiju kafu ili sok. Mnoge porodice izađu u kafanu na ručak jednom do dva puta u toku cele godine

  • 19

Iako bi mnogi rekli da Srbi po ceo bogovetni dan sede u kafićima i restoranima i troše novac, te sume nisu velike kada se pogledaju brojke.

Naši građani, očigledno, idu praznih džepova i u kafeima najčešće popiju kafu ili sok. U restorane se porodično tek retko ide, pa mnoge porodice to urade jednom do dva puta u toku cele godine.

- U Srbiji se po stanovniku godišnje u restoranima i hotelima potroši 37 evra po stanovniku, a to je u zbiru 265 miliona evra godišnje. Upravo toliko građani ostave na hranu i piće u ugostiteljskim objektima - kaže za Telegraf.rs ekonomista Miroslav Zdravković.

To znači da su do kraja avgusta ove godine građani Srbije ostavili oko 176 miliona evra u kafanama, odnosno  22 miliona evra svakog meseca.

- Poređenja radi, prema poslednjim dostupnim podacima iz 2011. godine, Hrvati godišnje u restoranima i hotelima potroše 375 miliona evra godišnje ili 87,4 evra po stanovniku, dok Slovenci daleko više - ravno 577 miliona evra ili 281 evra po stanovniku - navodi Zdravković.

Lošije od Srba, po pitanju troškarenja, stoje građani Bosne i Hercegovine (BiH) koji na raspolaganju imaju svega 27,2 evra za kafanu, .

Za razliku od njih, Crnogorci mogu da izdvoje 45,9 evra za trošak u restoranu.

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Mirkovic

    30. avgust 2013 | 23:26

    Znaci opet mi najvise gledajuci po proseku plate

  • Djuka

    30. avgust 2013 | 23:58

    Normalno kada je u slo jedno pivo 4€

  • M.B

    31. avgust 2013 | 00:13

    Nije tacan podatak da slovenci trose vise od srba moramo da se zabrinemo ako je istina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA