• 2

Automobili prvi izvozni proizvod Srbije, delovi prvi uvozni

Prva tri mesta na izvoznoj listi Srbije u julu zauzimale su različite vrste automobila sa ukupnom vrednošću od 199 miliona dolara, a za njima sledi pšenica sa 39 miliona dolara

 • 2

Prva tri mesta na izvoznoj listi Srbije u julu zauzimale su različite vrste automobila sa ukupnom vrednošću od 199 miliona dolara, dok su delovi i pribor za motorna vozila sa 185 miliona bili prvi uvozni proizvod, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Na izvoznoj listi sledi pšenica sa 39 miliona dolara, dok je izvoz setova provodnika za avione, vozila i brodove iznosio 33 miliona.

Sledeći na listi su, takođe, automobili i to sa paljenjem svećicom, do 1.000 kubika, koje smo izvezli za 28 miliona dolara, nove spoljne gume za automobile izvezli smo za 27 miliona, a sledi izvoz električne energije sa 25 miliona dolara.
Na izvoz hula hop čarapa otpada 22 miliona dolara, a poslednje mesto među prvih 10 izvoznih proizvoda pripada delovima za rotacione električne mašine sa 21 milionom dolara.

Na drugom mestu uvozne liste je sirova nafta sa vrednošću od 108 miliona dolara, na trećem lekovi za maloprodaju sa 44 miliona, dok je na uvoz prirodnog gasa potrošeno 39 miliona.
Gasna ulja smo uvezli za 37 miliona dolara, sledi uvoz dizel automobila preko 1.500, ali ispod 2.500 kubika sa 20 miliona, na uvoz mobilnih telefona potrošeno je 19 miliona, a uvoz ostalih proizvoda za ishranu iznosio je 18 miliona.
Kutije, sanduke i gajbe od plastike smo uvezli za 17 miliona dolara, a poslednje mesto uvozne liste pripada uvozu delova za rotacione električne mašine sa 16 miliona dolara.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Neverovatno

  I <3. Fiat 500L - podseca me na Mini

  6
  0

  Podelite komentar

 • Garavi

  To je trebala da bude nova zastava a ne fiat.

  5
  1

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima