LOBIRANJE: Obama ubeđuje kongresmene da podrže napad na Siriju

Predsednik SAD, potpredsednik Džozef Bajden i šef osoblja Bele kuće zvali su svakog člana Predstavničkog doma i Senata posebno da bi razgovarali sa njima

  • 9

Američki predsednik Barak Obama počeo je intenzivno lobiranje kako bi skeptične kongresmene koji razmišljaju da li da podrže vazdušne udare na Siriju ubedio da treba to da učine, rekao je jedan zvaničnik.

Obama, potpredsednik Džozef Bajden i šef osoblja Bele kuće zvali su svakog člana Predstavničkog doma i Senata posebno da bi razgovarali sa njima, tvrdi visoki zvaničnik Bele kuće. Osim toga održan je poverljivi sastanak za članove Kongresa na Kapitol Hilu kome je prisustvovalo oko 70 kongresmena, navodi taj zavničnik, a prenosi AFP.

Bela kuća je u subotu formalno tražila od Kongresa odobrenje za izvođenje vazdušnih napada na Siriju.

Američki vojni zvaničnici su u međuvremenu objavili da su se nosač avion na nuklearni pogon "US Nimic" i drugi brodovi iz ofanzivne grupe uputili u pravcu Crvenog mora kao podrška u ograničenom američkom napadu na Siriju.

Ofanzivna grupa Nimic, koja obuhvata četiri razarača i jedan kruzer, u ovom trenutku nema naredbu da se uputi u istočni Mediteran, ali se kreće u zapadnom pravcu u Arabijskom moru tako da može da otplovi u istočni Mediteran ako to bude zatraženo od nje.

U ovom trenutku nije jasno kada će brodovi stići u Crveno more.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA