Srbi na netu troše 626.000 evra dnevno

Onlajn najviše kupujemo avionske karte, igračke, kućne aparate, belu tehniku i knjige. Na stranim sajtovima u proseku trošimo 154 evra po transakciji, dok na domaćim oko 50 evra

  • 2

Srbi sve više kupuju preko interneta! U prvih šest meseci ove godine građani su kod nas na onlajn šoping trošili oko 20 miliona evra mesečno, odnosno svakog dana po oko 626.000 evra.

Među našim građanima je popularnija kupovina na stranim portalima, pa se tek 25 odsto ukupne sume potroši za kupovinu na domaćim sajtovima.

Kada kupujemo na stranim sajtovima, u proseku trošimo 154 evra po transakciji, dok za kupovinu preko domaćih portala u proseku trošimo oko 50 evra. U 2012. prosečna transakcija plaćanja preko neta u Srbiji iznosila je nešto manje od 50 evra, dok je taj prosek za strane sajtove bio 169 evra.

- Građani se više odlučuju da kupuju na stranim sajtovima jer tu dolaze i do robe koje nema u Srbiji - kaže Slobodan Marković iz Centra za razvoj interneta.

Srbi najviše kupuju onlajn (izvor: NonStopShop)

- Avionske karte

- Igračke

- Kućne aparate

- Belu tehniku

- Knjige

- Garderobu

- Obuću

- Gume za automobile

(Telegraf.rs/ Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • James

    3. septembar 2013 | 12:18

    I tako izlaze pare iz zemlje. A kako ce da prime platu sledeceg meseca

  • Lud Zbujen

    3. septembar 2013 | 13:44

    Ja vala ni dinara a ni net ne placam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA