• 4

Kako nam podvaljuju lažni crni hleb

- Crnog hleba na tržištu gotovo da nema. Najviše je onog koji je taman, a koji se pravi od belog brašna i smesa koje mu daju crnu boju - kaže Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Beograd

  • 4

Kupiš crni hleb, a u stvari je "obojeni" beli hleb!
Sve je više potrošača koji ovaj problem uočavaju, jer nadležni ignorišu njihove tužbe.

- Crnog hleba na tržištu gotovo da nema. Najviše je onog koji je taman, a koji se pravi od belog brašna i smesa koje mu daju crnu boju. Ne razumem zašto trgovci i inspekcije ne reaguju na sve masovniju pojavu ovog pogrešno deklarisanog proizvoda na tržištu! Do kada će država biti toliko inertna i koga ona zapravo štiti? - pita Petar Bogosavljević, koji se nalazi na čelu Pokreta za zaštitu potrošača Beograd.
On tvrdi da je nedopustivo to što se potrošači na ovaj način dovode u zabludu jer je obaveza svakog proizvođača da istakne ispravnu deklaraciju za svaku veknu.
- U najmanju ruku je nekorektno pravdanje nadležnih inspekcija da u državi ne postoji dovoljan broj inspektora, pogotovo kada se radi o kvalitetu hleba - tvrdi Bogosavljević.
Da je na tržištu retko naići na pravi crni hleb, slaže se i Đorđe Psodorov sa Instituta za prehrambene tehnologije Novi Sad.
On tvrdi da je najveća brana većem prisustvu pravog integralnog hleba cena jer srpski potrošači nemaju novca da ga masovnije konzumiraju. Dodaje i da je još jedan od razloga slabe tražnje za crnim hlebom taj što u Srbiji ne postoji kultura njegove upotrebe jer se na ovim prostorima uvek više jeo beli hleb.
(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    Verovatno će ovaj nadpis pročitati Vučić pa će reagovati. Ipak je on najpošteniji srbin i političar do sada.

  • Bili Piton

    Bosnjak sto ne dajes komentare u neki turski telegraf posto si turcin ?

  • Novi svetski poredak

    U pravu si,cak i pojedini Srbi hoce da budu Turci....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima