Kako nam podvaljuju lažni crni hleb

- Crnog hleba na tržištu gotovo da nema. Najviše je onog koji je taman, a koji se pravi od belog brašna i smesa koje mu daju crnu boju - kaže Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Beograd

  • 4

Kupiš crni hleb, a u stvari je "obojeni" beli hleb!

Sve je više potrošača koji ovaj problem uočavaju, jer nadležni ignorišu njihove tužbe.

- Crnog hleba na tržištu gotovo da nema. Najviše je onog koji je taman, a koji se pravi od belog brašna i smesa koje mu daju crnu boju. Ne razumem zašto trgovci i inspekcije ne reaguju na sve masovniju pojavu ovog pogrešno deklarisanog proizvoda na tržištu! Do kada će država biti toliko inertna i koga ona zapravo štiti? - pita Petar Bogosavljević, koji se nalazi na čelu Pokreta za zaštitu potrošača Beograd.

On tvrdi da je nedopustivo to što se potrošači na ovaj način dovode u zabludu jer je obaveza svakog proizvođača da istakne ispravnu deklaraciju za svaku veknu.

- U najmanju ruku je nekorektno pravdanje nadležnih inspekcija da u državi ne postoji dovoljan broj inspektora, pogotovo kada se radi o kvalitetu hleba - tvrdi Bogosavljević.

Da je na tržištu retko naići na pravi crni hleb, slaže se i Đorđe Psodorov sa Instituta za prehrambene tehnologije Novi Sad.

On tvrdi da je najveća brana većem prisustvu pravog integralnog hleba cena jer srpski potrošači nemaju novca da ga masovnije konzumiraju. Dodaje i da je još jedan od razloga slabe tražnje za crnim hlebom taj što u Srbiji ne postoji kultura njegove upotrebe jer se na ovim prostorima uvek više jeo beli hleb.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    4. septembar 2013 | 10:18

    Sve je u ovoj zemlji prefarbano ,kao i ona sama.

  • Novi svetski poredak

    4. septembar 2013 | 12:07

    U pravu si,cak i pojedini Srbi hoce da budu Turci....

  • Bili Piton

    4. septembar 2013 | 14:34

    Bosnjak sto ne dajes komentare u neki turski telegraf posto si turcin ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA