KERI: Asad se priključio Hitleru i Huseinu

- Bašar el Asad se sada priključio Adolfu Hitleru i Sadamu Huseinu koji su koristili ovo oružje u vreme rata - smatra američki državni sekretar

  • 11

Američki državni sekretar Džon Keri uporedio je sirijskog predsednika Bašara el Asada sa Adolfom Hitlerom i Sadamom Huseinom, dok strani mediji podsećaju da su Keri i Asad svojevremeno ćaskali na privatnoj večeri u Damasku.

Keri je rekao da se sirijski predsednik priključio listi koju čine Hitler i Husein zbog upotrebe hemijskog oružja protiv sopstvenog naroda.

Bašar el Asad se sada priključio Adolfu Hitleru i Sadamu Huseinu koji su koristili ovo oružje u vreme rata - rekao je Keri pred spoljnopolitičkim odborom Senata.

Odbor je razmatrao vojnu intervenciju protiv Sirije, a njegovi lideri su postigli dogovor o nacrtu odobrenja napada na sirijski režim.

Strani mediji podsećaju da se, u momentu dok se Keri zalaže za napad na Siriju, pojavila fotografija na kojoj se vidi kako Keri sa suprugom Terezom Hajnc večera sa Asadom u jednom od restorana u Damasku. Na slici se vide Keri i Asad koji su, za jednim manjim stolom u restoranu, zaokupljeni razgovorom, a društvo im prave njihove supruge.

Kako navodi "Dejli mejl", fotografija je najverovatnija nastala 2009. u restoranu "Narandž" u Damasku dok je Keri, kao senator Masačusetsa, predvodio delegaciju u Siriji, gde je razgovarao o mogućnostima da se pronađe rešenje za mir u regionu.

Fotografija se pojavila samo nekoliko dana pošto je Keri izjavio da SAD sada imaju dokaz da je Asadov režim upotrebio hemijski gas sarin u napadu kod Damaska.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    4. septembar 2013 | 11:18

    Zaboravio je da pominje i svoju voljenu zemlju, koja je i gora od Hitlerova a kamoli Sadamova vojska. Hica je mala beba za ove amere. Samo se setite vase milosrfno bombardovanje Hiroshime i Nagasaki, da bi se "sto brze" zavrsio rat sa sto manje zrtve. Hahahaha koja komedija, a da ne zaboravimo Vijetnam, Korea, itd. Ma i nas kad ste osiromasenom uranom bombardovali. Ma nema gore od vas, ali doci ce i vama kraj.

  • Ivkarik

    4. septembar 2013 | 11:28

    Obama se prikljucio hitleru,husejinu,staljinu i drugim velikim diktatorima. Kao sto je i njima i njemu ce jednom doci kraj.

  • Zemunac

    4. septembar 2013 | 11:34

    A vi ste po Srbiji opalili po zenevskoj konvenciji...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA