BIĆE INVESTICIJA: Ponovo dolazi šeik

- Šeik dolazi kako bi se razvila ideja oko dolaska Mubadale i istraživačkog centra u koji nameravaju da ulože 400 miliona evra. Zatim sledi da se razmotri inveseticija u fabriku čipova od najamanje dve milijarde evra - kaže vicepremijer Aleksandar Vučić

  • 4

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nada se da će šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan do kraja septembra posetiti Beograd.

Prema njegovim rečima, šeik dolazi u Beograd kako bi nastavio razgovore o investicijama Abu Dabija u Srbiju.

Vučić je nakon poslovnog ručka Američke privredne komore kazao da će se nastaviti razvoj ideje oko dolaska Mubadale i istraživačkog centra u koji nameravaju da ulože 400 miliona evra.

- Zatim sledi da se razmotri investicija u fabriku čipova od najmanje dve milijarde evra. Toliko su pozitivne da me je strah da o tome govorim, pa zato ćutim dok se takve stvari ne završe - rekao je Vučić.

Vučić je dodao i da je juče razgovarao sa predstavnicima japanske kompanija "Takata", koja se bavi priozvodnjom vazdušnih jastuka, i da će nemački "Boš" u novembru otvoriti fabriku sistema za brisače na automobilima u Pećincima.

- Gotovo je izvesno ulaganje "Mercedesa" u fabriku autobusa "Ikarbus", a sada mogu da kažem da očekujem ulazak "Mercedesa" i u pribojski "FAP" - naveo je Vučić.

 

(Telegraf.rs/ Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    6. septembar 2013 | 20:05

    Две америчке марионете праве "бизнис". Срби од свега чују само милионске цифре, а у ствари неће ништа видети већ ће још и помоћи ове финансијере тероризма по свету

  • Lepotan

    6. septembar 2013 | 19:59

    Ma strah me da ovaj ne postavlja neke lokatore

  • Lud Zbujen

    6. septembar 2013 | 17:31

    Ko ga mito prima ovde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA