Air Serbia: Nove linije, više letova i aviona

"Air Serbia" će do juna 2014. duplirati broj redovnih letova i kapaciteta, a u ponudi će biti 73.000 mesta na preko 670 polazaka sedmično iz Beograda ka 39 destinacija u 30 zemalja sveta

  • 19

Nacionalna aviokompanija Srbije - Air Serbia, čije je rebrendiranje iz Jat Airways-a u toku, najavila je danas nove destinacije, povećanje broja letova na linijama ka kojima već leti, i početak programa obnove flote zamenom aviona Boing 737-300 letelicama Airbus 319.

Od 26. oktobra, Er Srbija će iz svoje matične luke - beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla'', redovno saobraćati ka Abu Dabiju (UAE), Banjaluci (BIH), Bukureštu (Rumunija), Ljubljani (Slovenija) i Pragu (Češka).

Razmatra se uvođenje dodatnih destinacija, navodi se u današnjem saopštenju kompanije. Do juna 2014, Er Srbija će duplirati broj redovnih letova i kapaciteta, a u ponudi će biti 73.000 mesta na preko 670 polazaka sedmično iz Beograda ka 39 destinacija u 30 zemalja sveta.

Planirani red letenja prilagođen je ostvarivanju što boljeg povezivanja letova iz Beograda ka svim destinacijama, dok će najčešći povratni letovi ka Beogradu biti u 07, 13, 17, i 23 sata.  U skladu sa interesovanjima putnika, ka najvažnijim i najčešćim poslovnim destinacijama - Parizu, Cirihu i Moskvi - leteće se dva puta dnevno kako bi putnici iz ovih gradova mogli da se vrate u Beograd istog dana.

Prema rečima generalnog direktora Er Srbija Daneta Kondića, osavremenjivanjem nacionalne aviokompanije letelicama Erbas A319, proširenjem saobraćajne mreže i usklađivanjem reda letenja preduzimaju se ključni koraci za stvaranje srpske aviokompanije kakva je i potrebna putnicima.

(Telegraf-rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA