• 4

ŠTRAJK ZBOG NEMAŠTINE: Neću pomoć, dajte posao!

- Od majčine penzije koja iznosi samo 8.000 dinara živimo ja, supruga i desetogodišnji sin. Mi smo gladni, goli i bosi - kaže Radojica Milosavljević (48) iz kuršumlijskog sela Barlovo

  • 4

Radojica Milosavljević (48) iz kuršumlijskog sela Barlovo započeo je štrajk ispred zgrade kuršumlijske opštine zahtevajući da se uposli jedan od četiri člana njegove porodice.
Na ovaj korak se odlučio, kako kaže, jer žive u trošnoj kući u selu, a godinama obija sva moguća vrata u nadi da će pronaći posao.

- Mi smo gladni, goli i bosi jer nemamo ni minumum uslova za život. Od majčine penzije koja iznosi samo 8.000 dinara živimo ja, supruga i desetogodišnji sin. Ne tražim pomoć, već posao za suprugu koja je diplomirani pravnik - priča Milosavljević, držeći transparent na kome piše da je gladan i socijalno ugrožen.
On pojašnjava da se ranije obraćao i kuršumlijskoj vlasti, republičkim organima, ali da ga niko nije udostojio čak ni odgovora.
Protestovaću sve dok mi se ne ispuni jedini zahtev da se neko iz porodice uposli. Ne pripadam nijednoj političkoj opciji, nikada nisam bio zaposlen i shvatio sam da jedino ovako mogu da privučem pažnju. Moja supruga je pravnik i za nju nema mesta, a ima za sve one koji su politički puleni stranaka – ogorčen je Radojica.
Za sada niko iz kuršumlijske opštine nije komentarisao njegov postupak.
(B. R.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    Pa kako sa 8.000 njih četvoro mogu preživeti? To je nemoguće! Verovatno neko radi dotano? Ovo je užas i jadni ljudi. Samo će verovatno na kraju još dobiti krivičnu prijavu što štajkuje na javnom mestu i remeti javni mir i red. Ovaj čovek traži posao a ne pomoć i niko me ne može ubediti da mu ne mogu to pružiti.

  • ivana

    Haha nece on da radi nego zaposlite zenu

  • mia

    Jadan covjek...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima