• 4

Kosovo ukinulo jednostrani embargo na makedonsku robu

Ukidanjem embarga će se ujedno prekinuti blokada kosovske granice sa makedonske strane i naplata ulazne takse za kosovske državljane i vozila u Makedoniji

  • 4

Kosovo je saopštilo da ukida jednostrano uveden embargo na makedonske proizvode, tako da će se makedonski proizvodi ponovo izvoziti na kosovsko tržište.
Ukidanjem embarga će se ujedno prekinuti blokada kosovske granice sa makedonske strane i naplata ulazne takse za kosovske državljane i vozila u Makedoniji.

Makedonski vicepremijer za ekonomska pitanja Vladimir Peševski će u ponoć doći na granični prelaz Blace kako bi se lično uverio u ukidanje jednostranog kosovskog embarga na uvoz makedonskih proizvoda i zabrane za makedonske transportere koji prevoze stranu robu.
Peševski će posetiti granični prelaz Blace nakon što je kosovska ministarka trgovine Kusari Ljilja poslala zvanični dopis makedonskom ministru ekonomije u kojem se navodi da Kosovo ukida embargo na uvoz iz Makedonije.
Od ponoći, makedonski proizvodi ponovo će se izvoziti na kosovsko tržište, a granični prelazi Blace i Jažince biće slobodni za saobraćaj, s obzirom da su ih prethodnih pet dana blokirali makedonski prevoznici "Makamtransa" u znak revolta zbog jednostranog kosovskog embarga.
Ovo znači da automatski Makedonija ukida takse za kosovske državljane i vozila za ulaz u Makedoniju.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ismet Prushi

    makedonija isvi druge drzave koje hocu da imaju dobre odnose sa kosovom moraju da priznaju da postoji nova drzava i treba dase ponasa kao sa svakom drugu drzavu

  • kp

    Ali makedonija prva popustila zato sto su im ostali sliperi na granici i to im kostalo 1 milijon evra na dan i narovno da su morali ta popuste ...glupani

  • Milan

    Pa sigurno: Alo semenkari, ne moze se glavom kroz zidic? A kad pravi zid nikne? Vec vidim sliku kalimera koja cuce sa druge strane zida!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima