Nema mesta za stoku u Skoplju

Odluka o komunalnom redu skopske opštine Centar ne dozvoljava ni čuvanje pasa koji stalno laju ili zavijaju. Dozvolenjo je čuvanje golubova, ali samo u dvorištima kuća

  • 6

Skopska opština Centar zabranila građanima čuvanje bilo kakve krupne ili sitne stoke: konja, mazgi, magaraca, svinja, ovaca, goveda, živine kao i rojeve pčela.

Makedonski mediji objavili su najnoviju Odluku o komunalnom redu koja važi za stanovnike te skopske opštine.

Odlukom se isto tako zabranjuje i klanje krupne i sitne stoke i živine na javnim i saobraćajnim površinama, kao i njihovo smeštanje u dvorištima stambenih i drugih objekata u opštini Centar.

Odluka o komunalnom redu skopske opštine Centar zaoštrava i pravila za čuvanje pasa, pa tako građani koji žive u zgradi a čuvaju psa u stanu ili dvorištu zgrade, za to od sada moraju imati saglasnost većine stanara.

Žiteljima opštine Centar u Skoplju nije dozvoljeno čuvanje pasa koji stalno laju ili zavijaju, a moći će i nadalje da čuvaju domaće, lovačke ili pse sa pedigreom pod uslovom da su registrovani kod nadležne veterinarske institucije i da su redovno vakcinisani.

Vlasnici lovačkih pasa su dužni da ih drže vezane dok prolaze preko teritorije opštine Centar.

Prema Odluci o komunalnom redu u opštini Centar ostaje dozvoljeno čuvanje golubova, ali samo u dvorištima kuća, dok će za čuvanje golubova u dvorištima zgrada biti potrebna pismena saglasnost stanara te zgrade.

Žitelji skopske opštine Centar više neće smeti ni da suše odeću na prozorima, ogradama ili terasama koje gledaju na javne ili saobraćajne površine.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    16. septembar 2013 | 11:10

    I ovako imaju dosta stoke u starom delu grada!

  • Sabina Rossonero

    16. septembar 2013 | 13:40

    Ljudi, ja sam iz Skoplja. Vjerujte da je ovo odlicna odluka. Jer u centru grada, na glavnom bulevaru ne mozes proci sa autom od ljudi koji teraju konje il krave. A na svakom koraku imas pse koji mogu da te ujedu, jer nisu vakcinirani. To je sramota, za glavni grad, za centar. Podrzavam!

  • Cobi ns

    16. septembar 2013 | 08:34

    Takav kičeraj od spomenika nisam u životu i nigde video ,kao u Skoplju-kome je to i zašto trebalo u tolikom,nenormalnom broju??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA