BAN KI MUN: Hemijski napad u Damasku je ratni zločin!

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun govoreći pred Savet bezbednosti UN o Siriji rekao da je "hemijski napad u Damasku ratni zločin"

  • 2

Strane agencije javljaju da je generalni sekretar UN Ban Ki Mun govoreći pred Savet bezbednosti UN o Siriji rekao da je "hemijski napad u Damasku ratni zločin".

Generalni sekretar UN Savetu bezbednosti UN podnosi izveštaj o Siriji i rezultate istražitelja UN koji su na terenu ispitivali napad koji se 21. avgusta desio u Damasku. Istražitelji su utvrdili da postoje "uverljivi dokazi" da je nervni gas sarin korišćen u tom raketnom napadu.

- Zaključak je da je hemijsko oružje upotrebljeno u sukobu između dve strane u Sirijskoj Arapskoj Republici protiv civila, uključujući decu, u relativno velikoj meri - piše na prvoj stranici izveštaja koji je šef tima istražitelja UN Ake Selstrom podneo generalnom sekretaru UN Banu Ki-Munu, a koju su fotografi uslikali prilikom predaje izveštaja.

U izveštaju međutim ne navode ko je u tom napadu koristio sarin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivko

    16. septembar 2013 | 19:21

    U izveštaju se ne navodi ko je koristio sarin, to je nesumnjiv dokaz da nije Asad

  • sudija

    17. septembar 2013 | 04:21

    A sta je bombardovanje Srbije bombama sa osiromasenim uranijumom, gospodine Presednice? Mozete li odgovoriti na ovo pitanje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA