• 2

BAN KI MUN: Hemijski napad u Damasku je ratni zločin!

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun govoreći pred Savet bezbednosti UN o Siriji rekao da je "hemijski napad u Damasku ratni zločin"

  • 2

Strane agencije javljaju da je generalni sekretar UN Ban Ki Mun govoreći pred Savet bezbednosti UN o Siriji rekao da je "hemijski napad u Damasku ratni zločin".
Generalni sekretar UN Savetu bezbednosti UN podnosi izveštaj o Siriji i rezultate istražitelja UN koji su na terenu ispitivali napad koji se 21. avgusta desio u Damasku. Istražitelji su utvrdili da postoje "uverljivi dokazi" da je nervni gas sarin korišćen u tom raketnom napadu.

- Zaključak je da je hemijsko oružje upotrebljeno u sukobu između dve strane u Sirijskoj Arapskoj Republici protiv civila, uključujući decu, u relativno velikoj meri - piše na prvoj stranici izveštaja koji je šef tima istražitelja UN Ake Selstrom podneo generalnom sekretaru UN Banu Ki-Munu, a koju su fotografi uslikali prilikom predaje izveštaja.
U izveštaju međutim ne navode ko je u tom napadu koristio sarin.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    A sta je bombardovanje Srbije bombama sa osiromasenim uranijumom, gospodine Presednice? Mozete li odgovoriti na ovo pitanje?

  • Ivko

    U izveštaju se ne navodi ko je koristio sarin, to je nesumnjiv dokaz da nije Asad

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima