• 7

NARKOMANI ZABRINUTI: EU zabranjuje legalne droge

Analize evropskih eksperata pokazale su da se u "legalnim drogama" nalazi veoma veliki broj škodljivih i otrovnih materija

  • 7

Evropska unija će zabraniti prodaju psihoaktivnih supstanci koje su dosad bile legalno dostupne, a koje se najčešće koriste kao hrana za biljke ili osveživači vazduha.

Analize evropskih eksperata pokazale su da se u "legalnim drogama" nalazi veoma veliki broj škodljivih i otrovnih materija.

- To su veoma opasne supstance. Od danas će legalne droge postati ilegalne - najavila je komesar za pravosuđe i unutrašnje poslove Vivijen Reding i navela da se praksa njihove legalne prodaje mora oštro suzbijati.

Ona je navela nekoliko nedavnih primera smrti tinejdžera koji su koristili ove supstance, koje proizvođači puštaju u prodaju kao preparate koji nisu za ljudsku upotrebu. Međutim, kada se ti preparati puše, imitiraju dejstva marihuane, kokaina ili amfetamina.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Reding je objasnila da je EU zauzela izbalansiran stav, tako da će one supstance čija upotreba ne dovodi do teškog trovanja ostati dostupne za strogo kontrolisanu upotrebu u medicinske svrhe, dok će se proizvodnja i prodaja potencijalno smrtonosnih supstanci oštro kažnjavati. Ona je pozvala Evropski savet i Parlament da pod hitno usvoje predloženi paket zakona kako bi on što pre stupio na snagu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seksoman

    @marina kad te izotimaju i siluju zavisnici u krizi onda ce ti biti ...smesno?

  • Marina Marković

    Ma bre bas mi nije zao ni narkomana,ni ovih sto puse cigare,ni alkosa sto ne mogu posle 22h da kupe alkohol...

  • Seksoman

    nemogu vise cazimi da duvaju lepak i gutaju bensedin za 100din nego lepo da plate drzavi za herojin. ispravno

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima