• 7

NARKOMANI ZABRINUTI: EU zabranjuje legalne droge

Analize evropskih eksperata pokazale su da se u "legalnim drogama" nalazi veoma veliki broj škodljivih i otrovnih materija

  • 7

Evropska unija će zabraniti prodaju psihoaktivnih supstanci koje su dosad bile legalno dostupne, a koje se najčešće koriste kao hrana za biljke ili osveživači vazduha.
Analize evropskih eksperata pokazale su da se u "legalnim drogama" nalazi veoma veliki broj škodljivih i otrovnih materija.

- To su veoma opasne supstance. Od danas će legalne droge postati ilegalne - najavila je komesar za pravosuđe i unutrašnje poslove Vivijen Reding i navela da se praksa njihove legalne prodaje mora oštro suzbijati.
Ona je navela nekoliko nedavnih primera smrti tinejdžera koji su koristili ove supstance, koje proizvođači puštaju u prodaju kao preparate koji nisu za ljudsku upotrebu. Međutim, kada se ti preparati puše, imitiraju dejstva marihuane, kokaina ili amfetamina.

Reding je objasnila da je EU zauzela izbalansiran stav, tako da će one supstance čija upotreba ne dovodi do teškog trovanja ostati dostupne za strogo kontrolisanu upotrebu u medicinske svrhe, dok će se proizvodnja i prodaja potencijalno smrtonosnih supstanci oštro kažnjavati. Ona je pozvala Evropski savet i Parlament da pod hitno usvoje predloženi paket zakona kako bi on što pre stupio na snagu.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seksoman

    @marina kad te izotimaju i siluju zavisnici u krizi onda ce ti biti ...smesno?

  • Marina Marković

    Ma bre bas mi nije zao ni narkomana,ni ovih sto puse cigare,ni alkosa sto ne mogu posle 22h da kupe alkohol...

  • Seksoman

    nemogu vise cazimi da duvaju lepak i gutaju bensedin za 100din nego lepo da plate drzavi za herojin. ispravno

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima