• 13

Presuda Šešelju odložena na neodređeno vreme

U odluci predsedavajućeg sudije Žan Kloda Antonetija piše da je presuda odložena zbog toga što je iz raspravnog veća izuzet sudija Frederik Harhof

  • 13

Tribunal u Hagu je danas na neodređeno vreme odložio izricanje presude lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koja je trebalo da bude izrečena 30. oktobra.
Presuda Šešelju odložena je, kako piše u odluci predsedavajućeg sudije Žan-Kloda Antonetija, zbog toga što je iz raspravnog veća, zbog moguće pristrasnosti, krajem avgusta, na zahtev odbrane, izuzet sudija Frederik Harhof.

Budući da su tužilaštvo i ostale sudije, koje su se protivile izuzeću Harhofa, zatražile da ta odluka bude preispitana, što je odložilo imenovanje novog sudije, predsedavajući Antoneti ocenio je da izricanje presude u ranije zakazanom roku nije moguće dok se to pitanje ne reši.
Posebno veće Tribunala utvrdilo je krajem avgusta, usvojivši Šešeljev zahtev za izuzeće, da je sudija Harhof pismom prijateljima, objavljenom u danskoj štampi, u kojem je kritikovao poslednje oslobađajuće presude Tribunala, "pokazao pristrasnost u korist osuđujućih presuda".
(Telegraf.rs / Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    Razbucao šešelj tribunal,pustite čoveka kad neznate štaćete od sramote.platite šešelju.

  • molele

    Ej Seki-Seki tako ti tribunala opet te izigrase.

  • русија

    Јунак овога времена др. Воја !!!! банда га не жели пустити живог ! Последњи истински српски патриота међу политичарима !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima