Presuda Šešelju odložena na neodređeno vreme

U odluci predsedavajućeg sudije Žan Kloda Antonetija piše da je presuda odložena zbog toga što je iz raspravnog veća izuzet sudija Frederik Harhof

  • 13

Tribunal u Hagu je danas na neodređeno vreme odložio izricanje presude lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koja je trebalo da bude izrečena 30. oktobra.

Presuda Šešelju odložena je, kako piše u odluci predsedavajućeg sudije Žan-Kloda Antonetija, zbog toga što je iz raspravnog veća, zbog moguće pristrasnosti, krajem avgusta, na zahtev odbrane, izuzet sudija Frederik Harhof.

Budući da su tužilaštvo i ostale sudije, koje su se protivile izuzeću Harhofa, zatražile da ta odluka bude preispitana, što je odložilo imenovanje novog sudije, predsedavajući Antoneti ocenio je da izricanje presude u ranije zakazanom roku nije moguće dok se to pitanje ne reši.

Posebno veće Tribunala utvrdilo je krajem avgusta, usvojivši Šešeljev zahtev za izuzeće, da je sudija Harhof pismom prijateljima, objavljenom u danskoj štampi, u kojem je kritikovao poslednje oslobađajuće presude Tribunala, "pokazao pristrasnost u korist osuđujućih presuda".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djeneral

    17. septembar 2013 | 15:36

    USRALA SE PROAMERICKI ORIJENTISANA VLADA,MAJKU LI IM JEBEM!Odlozite jos malo,govna antisrpska!Dovrsite nas Vi jos brze nego li oni "zuti"...ali neka OD BOZJE PRAVDE JOS NI JEDAN USPEO POBECI NIJE!!!Fasovacete Vi,svest naroda se budi!Sta Vi gospodo mislite,VECNO OVAKO?!E PA NE MOZE!

  • стрептомицин

    17. septembar 2013 | 17:13

    Војводу неће пустити злочинци. То је више него јасно јер од тога зависи опстанак овог америчког циркуса од "трибунала".

  • ljubica

    17. septembar 2013 | 20:58

    Opet Seselj kao taoc. Prvo je bio u kazamatu na neodredjeno da bi se demokrate odrzale na vlasti. Sada ga ponovo drze ali da bi se naprednjaci odrzali na vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA