Direktor i radnici sami okrečili kragujevačku biblioteku (FOTO)

U akciji uštede, kakva u Srbiji nije čest slučaj, učestvovale su Vesna Lečić Milovanović, bibliotekarka sa diplomom Filozofskog fakulteta, kao i njene koleginice Jelena Lazarević Vuković i Radica Rajković

  • 7

Mirko Demić, pisac i direktor kragujevačke Narodne biblioteke Vuk Karadžić , i svi zaposleni okrečili su 200 kvadratnih metara panoa u galeriji da bi uštedeli novac bioblioteci! Bez kompleksa što imaju fakultetske diplome latili su se četki i boje i uštedeli 20.000 dinara.

- Meni je to logično, biblioteka nema para za rasipanje, nama je problem i materijal da kupimo. Polikolor smo platili 3.000 dinara, ali je majstor za rad tražio 20.000. Kupili smo četke, zavrnuli rukave i uz zabavu završili posao za dan. U ponedeljak uveče smo na otvaranju izložbe bili prezadovoljni postignutim - kaže Demić.

U akciji uštede, kakva u Srbiji nije čest slučaj, učestvovale su Vesna Lečić Milovanović, bibliotekarka sa diplomom Filozofskog fakulteta, kao i njene koleginice Jelena Lazarević Vuković i Radica Rajković.

Da sve bude još zanimljivije, volonteska grupa iz biblioteke već godinama sprovodi slične akcije, a kada spuste olovke uzimaju krpe, metle, ali i krampove!

- Malo je problem što je biblioteka mahom ženski kolektiv, pa imamo mali broj muškaraca za teže poslove. Kada nam se zaledio krov Dečije biblioteke kolega i ja išli smo led da lomimo krampovima. Ne smemo da čekamo da otopli i voda poplavi zidove. Sami čistimo i depo biblioteke, to nam je najprljaviji posao.

Naoružamo se krpama i usisivačem, uđemo u depo, sklonimo knjige, obrišemo sve, vratimo, složimo. Takve stvari radimo godinama, kod nas se ne gledaju diplome kada nešto treba završiti, objašnjava Demić.

U biblioteci kažu da se tokom ovakvih poslova, iako umazani bojom i pokriveni prašinom, svaki put odlično zabave!

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA