• 5

ŽRTVA POLANSKOG: Moj zločin je bio što me je silovala holivudska zvezda

U knjizi "Devojčica: Život proveden u senci Romana Polanskog", koju je napisala uz pomoć advokata, iznosi detaljan opis događaja od 10. marta 1977. godine, kada je Polanski silovao

  • 5

Samanta Gejmer (50), koju je seksualno napastvovao režiser Roman Polanski pre 36 godina, objavila je svoje memoare uz komentar da je došlo vreme da "preuzme vlasništvo nad svojom pričom".
Knjigu "Devojčica: Život proveden u senci Romana Polanskog" Gejmer je napisala uz pomoć advokata i u njoj iznosi detaljan opis događaja od 10. marta 1977. godine, kada je Polanski silovao. Ona opisuje kako je Polanski tražio od nje da mu pozira, opio je šampanjcem i drogama, a potom seksualno napastvovao u domu Džeka Nikolsona. Gejmer kaže sa se pod uticajem alkohola i narkotika, zastrašena slavom, nije protivila.

- Zašto se opirati? Uradiću gotovo sve da se ovo završi - napisala je ona.
Ona potom opisuje strah koji je osećala dok ju je Polanski vozio kući i opomenuo da ništa ne govori majci.
- Roman Polanski me je fotogrtafisao, a potom silovao. Je.... - napisala je ona, navodno, kasnije u svom dnevniku.

Gejmer je prijavila silovanje i našla se u žiži medijske, ali i policijske pažnje, zbog čega je poželela da nikome ništa nije rekla.
- Nekako to što se dogodilo, koliko god da je bilo loše, nije bilo ni približno onome što je usledilo. Naletela sam na dvoglavo čudovište zvano kalifornijski pravosudni sistem i korumpirani igrači, čija je želja za publicitetom prevazišla želju da pravda bude izvršena. Moj zločin je bio što me je silovala holivudska zvezda - navodi ona.
Polanski je optužen po šest tačaka optužniče, uključujući pedofiliju i sodomiju. On je prihvatio nagodbu, ali je pobegao iz SAD pre izricanja presude.
Gejmer, koja sada ima troje dece, tvrdi da ne oseća mržnju prema Polanskom. Ona ponavlja da je na kraju oprostila režiseru i odbacuje etiketu "žrtve" koja je prati.
- Moja porodica nikada nije tražila da on bude kažnjen. Samo smo želeli da pravna mašinerija bude zaustavljena. Toliko toga je napisano o slučaju Polanski, a ništa od toga nisam napisala ja, osoba koja je bila u centru toga - objasnila je ona zašto je napisala memoare.
U knjizi se nalaze crno-bele fotografije koje je snimio Polanski i kratko pismo koje joj je poslao 2009. godine i u kome navodi da mu je žao što joj je toliko promenio život.
Pošto je priznao optužbu za seks sa maloletnicom, Polanski je proveo 42 dana u zatvorskoj jedinici, gde je bio na psihijatrijskom posmatranju. Uoči izricanja kazne 1978. francusko-poljski režiser, koji sada ima 80 godina, pobegao je iz SAD iz straha da bi sudija mogao da odbaci nagodbu. Polanski je 2009. uhapšen u Švajcarskoj i SAD su tražile izručenje, ali je na kraju oslobođen jer su švajcarske vlasti procenile da američko tužilaštvo nije pružilo dovoljno dokaza o njegovom slučaju.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minka

    @Mahabharata Samo da spomenem da je ta ''mukica'' imala 13 godina kad se to desilo, Zato nemoj da prosipaš ''pamet''.Da se nekom tvom desilo spalio bi ga na lomači.

  • Mahabharata

    Mukica, sad' se setila posle 36. godina da prica pricu, mora da je u problemima sustecim, pa da se oporavi.

  • zullu

    Nešto strašno smrdi u ovoj njenoj priči...Sipao joj drogu u sok?Ili, kad je mama čula koga je ćera odradila hajde da tužimo barabu...Ima svašta.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima