Prebio kineskog milijardera jer je odbio da ga zaposli

Radnik je želeo da se zaposli u "Vahahi" i došao je do milijardera Zonga nakon što je na televiziji video prilog u kojem biznismen pomaže radnicima migrantima

  • 0

Kineska policija uhapsila je čoveka po imenu Jang (49) koji je pretukao drugog najbogatijeg Kineza Zong Ćinghoua, zato što je odbio njegovu molbu da ga zaposli.

Vlasnik kompanije bezalkoholnih i mlečnih napitaka "Vahaha" Zong (67) se oporavlja od povrede leve ruke od napada koji se dogodio prošlog petka u istočnom gradu Hangzuu, nedaleko od njegove kuće, javila je kineska agencija Sinhua.

Jang je želeo da se zaposli u "Vahahi" i došao je do Zonga nakon što je na televiziji video prilog u kojem biznismen pomaže radnicima migrantima. Prema pisanju lokalne štampe, međutim, napad na Zonga je možda počinjen kao osveta za smene rukovodstva u "Vahahi".

List "Forbs" procenio je bogatstvo Zonga na 11 milijardi dolara, a od njega je bogatiji samo Kinez Vang Đianlin iz konglomerata "Grupe Vanda", koji je "težak" 14 milijardi dolara.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA