MISTERIJA U BANJI TOPILO: DNK analiza otkriće identitet žrtve

Kako bi se utvrdio identitet osobe čiji je leš pronađen u tajnom grobu u voćnjaku u Banji Topilo, biće urađena DNK analiza tkiva leša. Za sada se pretpostavlja da je u pitanju žena i da je telo sahranjeno pre šest meseci

  • 0

Istražni sudija Višeg suda u Nišu Tomica Trajković naložio je DNK analizu tkiva leša pronađenog u voćnjaku u Banji Topilo, kako bi se utvrdio identitet osobe sahranjene u tajnom grobu. Pretpostavlja se da je žena, čije je telo na svom imanju otkrio Radomir Nikolić, sahranjena pre više od šest meseci, s obzirom na to da je u poodmakloj fazi raspadanja, što je isključilo vizuelno prepoznavanje.

Kako Telegraf saznaje u izvorima iz istrage, policija smatra da se radi o zločinu.

- Iako obdukcijom nije utvrđen uzrok smrti, jer je leš raspadnut, nema sumnje da je u pitanju ubistvo. Nema drugog objašnjenja zbog čega bi leš bio sahranjen u neobeleženom grobu, na tuđem imanju. Očekujemo da dodatne analize pokažu kako je žrtva usmrćena – kažu naši sagovornici.

A Radomir i Milica Nikolić, vlasnici placa u kojem je pronađen leš nepoznate starice, šokirani su onim što ih je snašlo.

- Taj plac sam kupio pre trideset godina, ali poslednjih pet uopšte nisam išao u Banju Topilo. Prošle nedelje mi je jedna rođaka koja je tamo bila kazala da je rodio orah na mom placu, pa smo ja i žena u subotu otišli da ga oberemo. Kada smo ušli u voćnjak, šokirali smo se, iz zemlje su virile metalne čašice veštačkih zglobova. Kažem: "Bre, ženo, ovde se nešto dešava" Odmah sam znao da je ljudsko telo. Nisam hteo ništa da diram, mislio sam se šta da radim, tokom vikenda sam imao i neke obaveze, pa sam u ponedeljak otišao u policiju da prijavim ono što sam zatekao na svom imanju – priča Radomir, i nastavlja:

"Gledao sam kako vade leš iz rupe, glava i gornji deo tela je bio umotan u ćebe, a celo telo u crnu plastičnu kesu. Sve je bilo raspadnuto, videlo se da je žena, imala je crnu suknju, ali ništa drugo, nisam video ni da je bila obuvena. Ma, strahota jedna",  kaže vidno uznemiren čovek.

Nikolić kaže da veruje da je ubica neko iz tog kraja, neko ko je znao da je njegov plac napušten.

- Mogu da kažem da je taj čovek glup, jer je leš sahranio u blizini kuća, gde ima ljudi. Ako je hteo da sakrije zločin, mogao je da je zakopa u okolnim šumama. Siguran sam da će brzo da ga otkriju – komentariše Radomir ubistvo. Njegova žena Milica kaže da je veoma potresena, jer je i njihov sin tragično stradao.

- Kada sam videla grob, setila sam se svoje muke. Samo sam kazala: "Dabogda onaj ko je ovo uradio sahranio svoje najmilije" – rekla je Milica.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA