Goli protestovali protiv tajnog glasanja (FOTO)

Goli mladići i devojke protestovali ispred zgrade Nacionalnog kongresa Brazila, u prestonici Braziliji, zbog tajnog glasanja koje se praktikuje u brazilskom parlamentu

  • 0

Grupa golih mladića i devojaka protestovala je ispred zgrade Nacionalnog kongresa Brazila u prestonici Braziliji, protiv tajnog glasanja koje se praktikuje u brazilskom parlamentu.

- Demokratija se ne sprovodi tajnim glasanjem i potrebno nam je javno glasanje - rekao je Majkl Mohalem, jedan od organizatora protesta, prenela je agencija AFP .

Okupljena naga omladina nosila je transparente sa porukama "Nemamo šta da krijemo" i "Ovde sam i izložen sam javnosti".

- Mislim da javnost ima pravo da zna kako mi, senatori − predstavnici naroda glasamo. Ja se zalažem za javno glasanje - rekao je brazilski senator Eduardo Šupliki, koji se pridružio okupljenoj omladini ispred parlamenta.

Prošlog meseca otvoreno je pitanja tajnog glasanju u brazilskom parlamentu, pošto Donji dom nije uspeo da obezbedi dovoljan broj glasova i oduzme imunitet parlamentarcu Natanu Donadonu, koji je, u junu, počeo da služi 13-godišnju zatvorsku kaznu zbog korupcije.

Donadon je prvi parlamentarac koji je završio u zatvoru u Brazilu od okončanja vojne diktature u sredinom 80-ih godina prošlog veka i koji i dalje može da nastavi da bude "predstavnik naroda iz svoje zatvorske ćelije".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA