Srbija na 54. mestu po inovativnosti

Među 10 vodećih zemalja plasirale su se još Holandija, SAD, Finska, Hong Kong, Singapur, Danska i Irska. Najveći napredak među vodećima načinili su Velika Britanija i SAD

  • 4

Po inovativnosti Srbija se nalazi na 54. mestu, pokazao je ovogodišnji izveštaj Svetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO).

Švajcarska je i dalje vodeća zemlja u svetu kada su u pitanju inovacije, a iz zemalja našeg regiona najbolje je plasirana Slovenija na 30. mestu, Hrvatska se popela na 37. mesto, pet pozicija više nego prošle godine, dok je Srbija na 54. mestu, pokazao je WIPO.

Drugu godinu zaredom Švajcarska i Švedska zauzele su u 2013. dva vodeća mesta na svetskoj lestvici inovacija, koja obuhvata ukupno 142 zemlje, a zasniva se na globalnom indeksu inovacija. Na treće mesto izbila je Velika Britanija, koja je potisnula Singapur.

Među 10 vodećih zemalja plasirale su se još Holandija, SAD, Finska, Hong Kong, Singapur, Danska i Irska. Najveći napredak među vodećima načinili su Velika Britanija i SAD, preneo je hrvatski "Tportal".

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Datch

    20. septembar 2013 | 21:22

    Lista je napravljena u propagandne svrhe, kao I mnoge druge ankete na zapadu I ova je pod kontrolom obavestajnih sluzbi.

  • roko

    20. septembar 2013 | 23:06

    Ma rusi se ne racunaju oni su daleko ispred svih. Da je nama normalnima( a ne nasoj vlasti)onoliko novca koliko se u svetu trosi za vojsku spijunazu i nauku mi bi tako uredili svet da bi vi pocrkli od muke posto bi sve bilo za dzaba i nebi imali potrebu da otimate i ubijate po svetu. Toliko o vasoj pameti. Valjda ste culi za teslu, to je onaj hrvat iz afrike kojem je poslednja zelja bila da mu svirate tamo daleko !!!!

  • o.O

    20. septembar 2013 | 20:37

    Rusi su referentna tačka. :D Dobro je da smo i 54. s obzirom kako i koliko ulažemo u inovacije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA