• 14

Banke nam naplaćuju to što nas pljačkaju!

Pod "nizom operativnih troškova" pri obradi kredita, banke vam uračunavaju i utrošeni papir, struju, telefonske impulse, pa čak i troškove zakupa prostora, kao i plate zaposlenih koji rade na obradi zahteva

  • 14

Građanima Srbije uz visoke kamate banke najčešće obračunavaju i takozvane troškove obrade kredita od 0,5 do čak tri odsto ukupnog iznosa pozajmice.
Na 10.000 evra keš kredita, klijent će u startu morati da se oprosti naknade od najmanje 50 od 300 evra. Najčešće i ne zna šta mu je banka  naplatila pod ovom stavkom.

Istražujući Politika je došla do neverovatnih saznanja. Pod "nizom operativnih troškova" pri obradi kredita uračunavaju se i utrošeni papir, struja, telefonski impulsi, pa čak i troškovi zakupa prostora!
Tu su još i troškovi IT sistema, kurirskih i poštanskih usluga prilikom prenosa dokumentacije... Uračunate su čak i plate zaposlenih koji učestvuju u obradi zahteva.
Ovi troškovi su preskupi posebno za obradu stambenih kredita koji se kreću od 0,5 do 2,75 odsto od sume. Računica je prosta - za kredit od na primer 100.000 evra, obrada zahteva klijenta će koštati neverovatnih 2.750 evra!
(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sna

    Odakle vam to da banke nemaju trezor ? Drze pare po fiokama Mozda ? A za tekst se slazem.

  • Dragan

    Sta radi Drzava...??...

  • Scooby-Doo

    @Risto relax mate she'll be all right

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima