Asad će dozvoliti ulazak u skladišta oružja

Bašar al Asad, sirijski predsednik rekao je da će dozvoliti međunarodnim inspektorima da uđu u skladišta hemijskog naoružanja uz upozorenje da bi pobunjenici mogli da spreče pristup nekim lokacijama

  • 2

Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je da će njegova vlada dozvoliti međunarodnim ekspertima pristup skladištima svog hemijskog naoružanja. Asad je dodao da bi pobunjenici mogli da spreče pristup nekim lokacijama sa hemijskim arsenalom.

U intervjuu za kinesku državnu televiziju, Asad je rekao da je Damask posvećen sprovođenju sporazuma Rusija i SAD o predaji sirijskog hemijskog oružja međunarodoj kontroli. Prema tom sporazumu, sklopljenom prošle nedelje u Ženevi, međunarodni inspektori trebalo bi da počnu rad u Siriji do novembra.

Vlada neće imati "nikakav problem" da odvede istražitelje do lokacija na kojima čuva oružje, naveo je Asad i dodao da će do nekih od tih mesta ipak biti teško doći zbog sukoba sirijske vojske i protivnika režima koji su u toku.

-Mislim na mesta na kojima ima napadača. Oni će možda želeti da spreče dolazak eksperata - rekao je Asad u izjavi za kinesku CCTV snimljenoj u Damasku.

Sirijski predsednik rekao je da je već predao spisak hemijskog oružja međunarodnoj agenciji za kontrolu tog naoružanja i da će njegova vlada osigurati da stručnjaci dođu na mesta gde Sirija "proizvodi i skladišti svoje hemijsko oružje".

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA