Od 2008. bez posla ostalo 600.000 ljudi

Ministar privrede je rekao da je bez radnih mesta od početka krize ostalo 300.000 zvanično zaposlenih, dok je još toliko regrutovano među onima koji su ranije prešli u "neformalnu" ekonomiju

  • 8

Od početka krize u Srbiji je bez posla ostalo 600.000 ljudi, rekao je juče ministar privrede Saša Radulović na sastanku sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomski razvoj (NALED).

Ministar Radulović je rekao da je bez radnih mesta od početka krize ostalo 300.000 zvanično zaposlenih, dok je još toliko regrutovano među onima koji su ranije prešli u "neformalnu" ekonomiju. Radulović je na radnom ručku s predstavnicima NALED-a istakao da najbrže rezultate očekuje upravo u borbi protiv sive ekonomije, koja trenutno čini 30 odsto BDP-a.

Kako je najavio ministar, do kraja ovog meseca biće sačinjene "lične karte" javnih i drugih državnih preduzeća kao i firmi koje su u restrukturiranju, sadržaće popis imovine i obaveza, kupaca i dobavljača. On je obećao da će dobijeni podaci biti predstavljeni javnosti i da će građani i drugi privrednici biti pozvani da učestvuju u odlučivanju o tome kako rešiti probleme, ali je naglasio i da će Vlada ispuniti svoju obavezu da do kraja naredne godine reši sudbinu preduzeća u restrukturiranju, na čemu insistira i Svetska banka.

(Telegraf.rs/ Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    24. septembar 2013 | 09:15

    Nikakva novost.. novine mogu samo da pisu o tome. Niko ne brine o ljudima u Srbiji. Na zalost prepusteni smo sami sebi pa kako se ko snadje. Zalosno je da od onakve Jugoslavije spadnemo na Beigradski pasaluk...

  • vuk popovic

    24. septembar 2013 | 09:44

    Dosao stecajni upravnik za ministra da zavrsi posao u Srbiji.....

  • Драган

    24. septembar 2013 | 09:25

    Има пуно добрих закона и много лоше примене.Инспектори су проблем.то се свугде види.Њих је лако корумпирати.То је нЈслабија карика после политичке,а која је чврсто везана за политику. Политичари морају да схвате да су у најмању руку обични људи,ни бољи ни гори од свих других.Надам се да је прошао титоизам кад се није смело сумњати у реч члана комунистичке партије.Они су били надљуди.Њихови идеолошки следбеници ,којих,нажалост има још много ,морају се одрећи тих привилегија.Морају схватити да управљати нечим значи служити нечему ,а не испољавати своју самовољу и личне интересе проглашавати друштвеним.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA