• 54

PLAKAĆETE KAO KIŠA: Potresna ispovest otrovanog mačka Žutog (FOTO)

Pred vama je tragična foto-priča vlasnika jednog mačka, napisana u prvom licu, iz perspektive nesrećne žrtve jednog zločina, čiji vinovnik nikada nije bio kažnjen i, verovatno, nikada neće ni biti

  • 54

Ubistvo je pojam koji su ljudi smislili kako bi objasnili čin nasilnog oduzimanja drugog ljudskog života, u skladu sa svojim antropocentričnim pogledom na svet koji se nalazi u samom srcu naše kulture i civilizacije. Kada budete pročitali foto-priču koja je pred vama, shvatićete svu manjkavost takvog shvatanja i zapitaćete se da li možda ovaj pojam treba proširiti na oduzimanje života kao takvog.
Jer, život je isti u svim živim bićima. Da li ste znali da miris pokošene trave zapravo aroma cis-3-Heksenal, koju biljke ispuštaju kada zovu u pomoć? Miris pokošene trave je miris panike i straha.

Kada je tako sa florom, kako li je tek sa faunom. To što je čovek inteligentniji od mačke ne znači da vredi više: takav svetonazor je u korenu fašističkih ideologija koje se u praksi nisu libile da ubijaju "manje vredne i za društvo beskorisne" ljude.
Mačku pokreće isti život kao i čoveka. Zašto bi ubistvo mačke onda bilo drugačije od ubistva čoveka?
Pred vama je potresna ispovest vlasnika jednog mačka po imenu Žuti, napisana u prvom licu, iz perspektive žrtve jednog zločina, čiji vinovnik nikada nije bio kažnjen, i verovatno nikada neće ni biti.
Mesto zbivanja je Podgorica, ali je priča u toj meri univerzalna da može da se dešava na bilo kojoj tački planete Zemlje. Može da se desi i u vašem susedstvu. Možda je vaš komšija monstrum sposoban da oduzme život na isti kukavički način na koji je to Žutom uradio ovaj anonimni iz Crne Gore.
Pogledajte i pročitajte foto-priču. Spremite maramice:


(M. Božić)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna Balaban

    Plakala sam pola sata.Ovo je toliko tuzno.Tako otrovati jedno nevino bice koje nikome ne smeta.Ionako je pisalo da su bili u renou.Znaci da su samo njima mogli smetati.Igrali su se oni bili vani ali samo VANI.NIJE MI JASNO I NIKAD NECE BITI

  • Sehiza Seky

    Ovakvu istu sudbinu je imao moj Zuco,dok nisam umrla od tuge za njim a nek bog kazni onog ko ga je otrovao.

  • stefan

    e jadni majmune kako si jadan , da bog da umro u najvecim mukama.Pa sta ti jedna macka kriva ? O.o jebem ti sve !!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima