• 54

PLAKAĆETE KAO KIŠA: Potresna ispovest otrovanog mačka Žutog (FOTO)

Pred vama je tragična foto-priča vlasnika jednog mačka, napisana u prvom licu, iz perspektive nesrećne žrtve jednog zločina, čiji vinovnik nikada nije bio kažnjen i, verovatno, nikada neće ni biti

 • 54

Ubistvo je pojam koji su ljudi smislili kako bi objasnili čin nasilnog oduzimanja drugog ljudskog života, u skladu sa svojim antropocentričnim pogledom na svet koji se nalazi u samom srcu naše kulture i civilizacije. Kada budete pročitali foto-priču koja je pred vama, shvatićete svu manjkavost takvog shvatanja i zapitaćete se da li možda ovaj pojam treba proširiti na oduzimanje života kao takvog.
Jer, život je isti u svim živim bićima. Da li ste znali da miris pokošene trave zapravo aroma cis-3-Heksenal, koju biljke ispuštaju kada zovu u pomoć? Miris pokošene trave je miris panike i straha.

Kada je tako sa florom, kako li je tek sa faunom. To što je čovek inteligentniji od mačke ne znači da vredi više: takav svetonazor je u korenu fašističkih ideologija koje se u praksi nisu libile da ubijaju "manje vredne i za društvo beskorisne" ljude.
Mačku pokreće isti život kao i čoveka. Zašto bi ubistvo mačke onda bilo drugačije od ubistva čoveka?
Pred vama je potresna ispovest vlasnika jednog mačka po imenu Žuti, napisana u prvom licu, iz perspektive žrtve jednog zločina, čiji vinovnik nikada nije bio kažnjen, i verovatno nikada neće ni biti.
Mesto zbivanja je Podgorica, ali je priča u toj meri univerzalna da može da se dešava na bilo kojoj tački planete Zemlje. Može da se desi i u vašem susedstvu. Možda je vaš komšija monstrum sposoban da oduzme život na isti kukavički način na koji je to Žutom uradio ovaj anonimni iz Crne Gore.
Pogledajte i pročitajte foto-priču. Spremite maramice:


(M. Božić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sinke

  Gamad koja truje zivotinje neka cita BOGA IMA I ON VRACA!!

  289
  2

  Podelite komentar

 • tragač

  Uzasno, monstrum ga je otrovao, dabogda se i sam otrovo

  210
  0

  Podelite komentar

 • Ddaaddaa

  Zaplakao sam na poslednje 3 slike :'(

  199
  3

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima