• 0

Žarku Veselinoviću produžen pritvor

Sudija Euleksa u Osnovnom sudu u Mitrovici produžio je sudski pritvor Žarku Veselinoviću do 29. oktobra 2013. godine zbog opasnosti od bekstva

  • 0

Na zahtev Euleksovog tužioca, pretpretresni sudija Euleksa u Osnovnom sudu u Mitrovici produžio je sudski pritvor Žarku Veselinoviću do 29. oktobra, 2013. godine.
Sudija je doneo ovakvu odluku jer smatra da postoji opasnost od bekstva, i da zbog veza koje Veselinović ima u Srbiji, okolnosti optužbi podignutih protiv njega i potencijalnih nemira koji mogu uticati na njegovu spremnost da se pojavi u budućim sudskim procesima.

Veselinović je osumnjičen za nekoliko krivičnih dela pokušaj teškog ubistva, nezakonito vlasništvo, kontrola, posedovanje ili korišćenje oružja; teška krađa; sprečavanje službenog licu u obavljanju službenih dužnosti i prevara...
Postoji  povećan broj dokaza povezanih sa krivičnim delom pokušaja ubistva dva pripadnika policije. Dokazi po ovoj optužbi koji su do sada bili izneti sudiji dovoljno su jaki , ali zahtevaju dalje razmatranje i procenu. I dalje postoji osnovana sumnja kad je u pitanju krivično delo nezakonitog posedovanja oružja. Kad su u pitanju druge optužbe, ustanovljeno je da ne postoji osnovana sumnja protiv optuženog.
Slobodan Repić i Žarko Veselinović uhapšeni su 29. jula u Rudaru kod Zvečana, kao odgovor na njihovo hapšenje građani su držali pod blokadom magistralni put iz pravca južna Kosovska Mitrovica - Raška u mestu Rudare kod Krsta dva dana.
Posle razgovora sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i donošenja odluke Euleksovog sudije u sudu u Kosovskoj Mitrovici, Repić je pušten na slobodu.
(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima