• 0

Žarku Veselinoviću produžen pritvor

Sudija Euleksa u Osnovnom sudu u Mitrovici produžio je sudski pritvor Žarku Veselinoviću do 29. oktobra 2013. godine zbog opasnosti od bekstva

  • 0

Na zahtev Euleksovog tužioca, pretpretresni sudija Euleksa u Osnovnom sudu u Mitrovici produžio je sudski pritvor Žarku Veselinoviću do 29. oktobra, 2013. godine.
Sudija je doneo ovakvu odluku jer smatra da postoji opasnost od bekstva, i da zbog veza koje Veselinović ima u Srbiji, okolnosti optužbi podignutih protiv njega i potencijalnih nemira koji mogu uticati na njegovu spremnost da se pojavi u budućim sudskim procesima.

Veselinović je osumnjičen za nekoliko krivičnih dela pokušaj teškog ubistva, nezakonito vlasništvo, kontrola, posedovanje ili korišćenje oružja; teška krađa; sprečavanje službenog licu u obavljanju službenih dužnosti i prevara...
Postoji  povećan broj dokaza povezanih sa krivičnim delom pokušaja ubistva dva pripadnika policije. Dokazi po ovoj optužbi koji su do sada bili izneti sudiji dovoljno su jaki , ali zahtevaju dalje razmatranje i procenu. I dalje postoji osnovana sumnja kad je u pitanju krivično delo nezakonitog posedovanja oružja. Kad su u pitanju druge optužbe, ustanovljeno je da ne postoji osnovana sumnja protiv optuženog.
Slobodan Repić i Žarko Veselinović uhapšeni su 29. jula u Rudaru kod Zvečana, kao odgovor na njihovo hapšenje građani su držali pod blokadom magistralni put iz pravca južna Kosovska Mitrovica - Raška u mestu Rudare kod Krsta dva dana.
Posle razgovora sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i donošenja odluke Euleksovog sudije u sudu u Kosovskoj Mitrovici, Repić je pušten na slobodu.
(S. S.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima