• 1

Ponovo porušena spomen-ploča novinarima nestalim na Kosovu

Na mestu spomen-ploče Ðuri Slavuju i Ranku Pereniću je samo rupa sa sveže iskopanom zemljom, a tabla je izvučena zajedno sa betonskom podlogom i nosačima

  • 1

Spomen-ploča nestalim novinarima Ðuri Slavuju i Ranku Pereniću, koja je ove godine drugi put postavljena u blizini Orahovca gde su kidnapovani 1998, ponovo je uklonjena, javlja danas KiM radio.
Spomen-ploča je bila na mestu do pre par dana, ali je tu sada samo rupa sa sveže iskopanom zemljom, a tabla je izvučena zajedno sa betonskom podlogom i nosačima. Na mestu gde su novinari oteti, između sela Zočište i Orahovac, predstavnici Udruženja novinara Srbije 31. avgusta postavili su obeležje na srpskom i albanskom jeziku na kojem piše: "Ovde su 21. avgusta 1998. nestali novinari. Tražimo ih."


Slavuj i Perenić su nestali kada su krenuli da urade reportažu o povratku otetih monaha u manastir Zočište, skrenuli na pogrešan put i prešli na teritoruju koju je kontrolisala "Oslobodilačka vojska Kosova". Bili su u automobilu "zastava 128" plave boje koji nikada nije pronađen.
Ovo je drugi put da, posle manje od mesec dana od postavljanja, spomen-ploča nestalim novinarima bude uklonjena. Prethodno je oktobra 2012. godine, takođe, odneta spomen-ploča, a počinioci ni do danas nisu pronađeni, iako je slučaj tada prijavljen policiji i opštinskim službenicima.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    Плоча вређа "јадне" шиптаре који трпе емоцинални бол јер их перманентно подсећа на њихове злочине.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima