Ponovo porušena spomen-ploča novinarima nestalim na Kosovu

Na mestu spomen-ploče Ðuri Slavuju i Ranku Pereniću je samo rupa sa sveže iskopanom zemljom, a tabla je izvučena zajedno sa betonskom podlogom i nosačima

  • 1

Spomen-ploča nestalim novinarima Ðuri Slavuju i Ranku Pereniću, koja je ove godine drugi put postavljena u blizini Orahovca gde su kidnapovani 1998, ponovo je uklonjena, javlja danas KiM radio.

Spomen-ploča je bila na mestu do pre par dana, ali je tu sada samo rupa sa sveže iskopanom zemljom, a tabla je izvučena zajedno sa betonskom podlogom i nosačima. Na mestu gde su novinari oteti, između sela Zočište i Orahovac, predstavnici Udruženja novinara Srbije 31. avgusta postavili su obeležje na srpskom i albanskom jeziku na kojem piše: "Ovde su 21. avgusta 1998. nestali novinari. Tražimo ih."

Slavuj i Perenić su nestali kada su krenuli da urade reportažu o povratku otetih monaha u manastir Zočište, skrenuli na pogrešan put i prešli na teritoruju koju je kontrolisala "Oslobodilačka vojska Kosova". Bili su u automobilu "zastava 128" plave boje koji nikada nije pronađen.

Ovo je drugi put da, posle manje od mesec dana od postavljanja, spomen-ploča nestalim novinarima bude uklonjena. Prethodno je oktobra 2012. godine, takođe, odneta spomen-ploča, a počinioci ni do danas nisu pronađeni, iako je slučaj tada prijavljen policiji i opštinskim službenicima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    29. septembar 2013 | 16:55

    Плоча вређа "јадне" шиптаре који трпе емоцинални бол јер их перманентно подсећа на њихове злочине.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA