IRAK: Ubijeno 51, ranjeno 120 ljudi u bombaškim napadima!

Sto dvadeset osoba je ranjeno kada je deset automobila-bombi eksplodiralo u sedam pretežno šiitskih oblasti iračke prestonice, a najsmrtonosniji napad dogodio se severno od Bagdada

  • 0

U bombaškim napadima u pretežno šiitima naseljenim oblastima Bagdada i dalje na severu Iraka poginulo je najmanje 51 i ranjeno više od 120 ljudi, saopštili su bezbednosni i medicinski zvaničnici.

Deset automobila-bombi eksplodiralo je u sedam oblasti iračke prestonice i konfesionalno mešovitom prostoru severno od Bagdada, prenela je agencija AFP. Eksplozije su bile u šiitskim četvrtima u Novom Bagdadu, Habibiju, Sabaa al Buru, Kazimijahu, Šaabu, Uru, Šula kao i sunitskim delovima prestonice Džamiaa i Gazalijah.

Najsmrtonosniji napad dogodio u oblasti Sadr Siti severno od Bagdada, gde je automobil-bomba odneo najmanje sedam ljudskih života i ranjeno je još desetak.

Niko nije preuzeo odgovornost za napade, mada je iračko ministarstvo unutrašnjih poslova okrivilo iračke pobunjenike povezane sa pripadnicima Al-Kaida, koji koriste političke razmirice i nedostatak bezbednosti za pokretanje napada

Samo dan ranije bombaš-samoubica napao je povorku ožalošćenih u šiitskoj džamiji južno od Bagdada, gde se srušio krov i usmrtio 27 ljudi, dodaje Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA