BESNI OTAC: Ćerka mi se ubila zbog vašeg Ask.fm-a, a vi uživate! (FOTO)

Otac devojčice koja se ubila zbog uvreda na popularnom sajtu optužio je vlasnike ove društvene mreže da uživaju u luksuzu, dok je njegova ćerka u grobu

  • 7

Dejvid Smit, otac tinejdžerke Hane (14) koja je izvršila samoubistvo posle silnih uvreda na njen račun na internetu, izjavio je da je "zgađen" nakon što je video fotografije sa luksuznog putovanja vlasnika litvanskog sajta "Ask.fm".

Hana Smit se obesila prošlog meseca nakon što je bila izložena vređanju na ovom sajtu, a prošle nedelje samoubistvo još jedne tinejdžerke je dovedeno u vezu s ovom društvenom mrežom.

Daleko od priča o maltretiranju, Letonci Ilja (34) i Mark Terebin (29), koji su 2010. osnovali sajt vredan više miliona funti, uživali su na godišnjem odmoru u švajcarskim Alpima sa svojim devojkama. Glamurozni provod u hotelu sa pet zvezdica su fotografisali, a na Instagram ih je postavila Iljina devojka Ana Kazakova (28).

Dejvid Smit je komentarisao fotografije kao "bezosećajne i odvratne". Dejvid, koji je vozač kamiona, objasnio je da je prodao porodičnu kuću u Lesterširu i izgubio 20.000 funti.

- Oni su okrvavili ruke, ali ih je baš briga. Besramno uživaju na visokoj nozi. Taj novac su zaradili na sajtu koji je ubio moju ćerku Hanu i ja zaista ne znam kako mogu da žive s tim - rekao je očajni otac.

Prijatelji Izi Diks (14), koja je pronađena obešena u svojoj kući u Devonu 17. septembra, optužili su sajt "Ask.fm" za njenu smrt i obećali da će se boriti da se ovaj sajt ugasi.

Oleg Terebin, otac Ilja i Marka, rekao je prošle nedelje da je "besmisleno" kriviti sajt i njegove sinove.

"Ask.fm" je prvobitno saopštio da će imenovati ljude koji su vređali Hanu Smit i da radi na poboljšanju bezbednosti, ali je izvor sajta kasnije izjavio da je Hana većinu pretećih poruka slala sama sebi.

Predstavnik društvene mreže "Ask.fm" je saopštio povodom reagovanja Dejvida Smita.

- Braća su sa još nekoliko stotina drugih gostiju bila na svadbi prijatelja u Švajcarskoj. Bilo bi nepristojno da ne nazdrave srećnom paru. Nadamo se da će gospodin Smit imati razumevanja za to u datim okolnostima - izjavio je portparol ove kompanije, koja samo od reklama godišnje zaradi pet miliona funti.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina Marković

    30. septembar 2013 | 14:16

    Otac ocigledno nije provodio dovoljno vremena sa njom cim se ubila zbog gluposti kao sto je Ask.fm...

  • Marko

    30. septembar 2013 | 14:59

    Svoju krivicu prebacuje na druge. Niko je nije terao da to otvara. A i on kao otac cetrnestogodisnje djevojcice trebao je da pazi sta ona radi.

  • vlada

    30. septembar 2013 | 15:03

    Koja glupost....pa da li su ljudi primorani da koriste drustvene mreze i pratece aplikacije??? Nisu! Sta su vlasnici sajtova krivi sto su korisnici labilne licnosti i skloni samoubistvima zbog gluposti. Otac te devojcice bolje da je potrosio vise vremena na edukovanju deteta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA