POGLEDAJTE: Srbin dizajnirao model motora "Harli Dejvidson"! (FOTO) (VIDEO)

Mladi industrijski dizajner iz Kruševca Dušan Đokić je napravio koncept motora "Harli Dejvidson" za diplomski rad na beogradskoj Politehnici, a u planu je izrada prototipa modela

  • 14

Dušan Đokić (23), mladi industrijski dizajner iz Kruševca, za diplomski rad napravio je koncept motora "Harli Dejvidson". Koncept je danas prvi put predstavljen, a kako kaže, već postoji interesovanje za izradu prototipa modela.

- Izabrao sam motor "Harli Dejvidson" zato što mi se njihovi motori dopadaju. Iako ne volim da pričam o budućim projektima unapred, plan je da napravim maketu i prototip motora. San svakog industrijskog dizajnera je da proda svoj koncept dizajn - priča Dušan.

Đokićev diplomski rad na beogradskoj Politehnici ocenjen je desetkom, a on je nastavio obrazovanje i upisao master studije u oblasti auto-dizajna. Kako navodi, izrada koncepta motocikla je zanimljiv, ali i vrlo zahtevan rad, koji traži dosta uloženog vremena, pažnje i kreativnosti.

- Pre svega, bilo je potrebno sagledati već postojeće modele, uočiti nedostatke i zanimljiva rešenja, razmisliti kako bi novi koncept mogao da izgleda, dati novi ton, liniju, ali i ispoštovati formu motocikla. Sedište mog modela je malo spušteno u odnosu na klasične "Harli Dejvidson" motore i sa rezervoarom prati liniju, nalik leđima delfina. Volan je zabačen unazad nalik na savijena krila orla - dodaje Dušan.

Kako navodi ovaj mladi industrijski dizajner, osnovao je i 3D studio "Ka koncepts", koji se bavi projektovanjem, izradom tehničke dokumentacije i prezentacije vaše ideje i čini je spremnom za proizvodnju, a na sajtu studija su predstavljeni i njegovi ostali radovi.

Pogledajte video-snimak:

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carapan

    2. oktobar 2013 | 09:03

    Bravo!!! Srbi znaju zasto!!

  • Shonez

    2. oktobar 2013 | 09:19

    Super izgleda. Želim ti sve najbolje.

  • Namcor

    2. oktobar 2013 | 10:15

    Koliko je mladih pametnih ljudi otišlo odavde,šteta. A i ovi sto su ostali cemu da se nadaju. Sve zbog birokratije i nemara države. Bravo momak,samo nastavi tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA