G. MILANOVAC: Psi lutalice zaklali ovce!

U Leušićima u domaćinstvu Milene Jevtović (75), koja živi sama, psi su od devet ovaca zaklali jednu, a dve su bile toliko povređene da je veterinar predložio njihovo uspavljivanje

  • 0

Psi lutalice zaklali su šest ovaca u dva seoska domaćinstva u takovskom kraju, rečeno je agenciji Beta u inspekciji opštine Gornji Milanovac.

U Leušićima na obroncima Suvobora u domaćinstvu Milene Jevtović (75), koja živi sama, psi su od devet ovaca zaklali jednu, a dve su bile toliko povređene da je veterinar Radoš Rajilić predložio njihovo uspavljivanje.

U selu Ozrem na padinama Rajca Aranđelu Vujičću (63) psi su zaklali tri ovce što nije prvi put u tom domaćinstvu.

Komunalni inspektor Slobodan Gavrilović izjavio je da broj pasa lutalica stalno raste, jer vlasnici iz drugih krajeva dovoze pse i ostavljaju ih daleko od svojih kuća, a psi u potrazi za hranom napadaju i stada ovaca.

Meštani tog kraja zatražili su da se organizuje akcija istrebljivanja pasa, jer ih u brdima nije moguće pohvatati, čak ni utvrditi koliko ih je.

Stočari strahuju i od pocetka nove lovne sezone iduće nedelje jer će se, uz pse lutalice, pojaviti i lovački psi, a već se događalo da zajednički krenu na stada ovaca koja su na ispaši.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA