PREPORUKA IZ LAGUNE: "Lov na Romela" Stivena Presfilda

Iz izdavačke kuće Laguna ove nedelje nam stiže priča o drugom svetskom ratu "Lov na Romela", ljubavne zavrzlame u knjizi "Neobično putovanje gospodina Daldrija" , ali i priča "Plameni udar" vezana za događaje 11.septembra

  • 1

Ove nedelje iz Lagune stiže nam roman "Lov na Romela" Stivena Presfilda,  koji nas vraća u jesen 1942. godine, u severnoafričku pustinju gde su  nacisti pregazili Evropu, a feldmaršal Ervin Romel i njegov Afrički korpus potukli britansku Osmu armiju, ljubavna priča "Neobično putovanje gospodina Daldrija" Mark Levija, ali i uzbudljiv i iznenađujuće realističan triler smešten u 2002. godinu, godinu dana posle 11. septembra, roman "Plameni udar" Nelson de Mila.

Lov na Romela

Stiven Presfild

Jesen 1942. – severnoafrička pustinja. Nacisti su pregazili Evropu, a feldmaršal Ervin Romel i njegov Afrički korpus potukli su britansku Osmu armiju i hrle prema dragocenimnaftnim poljima Bliskog istoka. Ako tenkovi Pustinjske Lisice osvoje te izvore, Hitler će imati dovoljno goriva za uspešnu ofanzivu protiv Crvene armije. Britanska vlada sve nade polaže u smeli plan: poslaće malu, vrhunski obučenu ekipu komandosa, Pustinjsku grupu za daleka dejstva, u nepijateljsku pozdinu da ubije Romela.

Ispričana iz ugla mladog tenkovskog oficira i zamenika komandira patrole Lorensa Čapmana, ova izvanredna pripovest vrvi od istorijskih pojedinosti u kojima će uživati ljubitelji ratnih priča, ali ujedno govori i o ratnom drugarstvu, bliskoj vezi kakva može nastati samo u krajnjoj opasnosti i velikim naporima, o sazrevanju, odgovornosti i viteštvu.

Neobično putovanje gospodina Daldrija

Mark Levi

Muškarac koji će zauzimati najvažnije mesto u tvom životu upravo je prošao iza tvojih leđa. Da bi ga pronašla, moraćeš da odeš na dug put i sretneš šest osoba koje će te odvesti do njega... U tebi postoje dva života, Alis. Onaj koji poznaješ i onaj koji te oduvek čeka.

London, 1950.

Alis vodi miran život, radi posao koji obožava i druži se sa prijateljima koji su svi u slobodno vreme umetnici. Njen život se, međutim, na Badnje veče okreće naglavačke. Za vreme posete vašaru u Brajtonu, vidovnjakinja joj proriče zagonetnu budućnost. Alis nije ni na tren poverovala u to proročanstvo, ali ne može da izbaci staričine reči iz glave. Istovremeno, noći joj ispunjavaju košmari, koliko živi, toliko i neshvatljivi.

Gospodin Daldri, njen sused sa sprata, okoreli neženja, ekscentrični i duhoviti džentlmen, ubeđuje je, iz razloga koje ne želi da otkrije, da ozbiljno shvati proročanstvo i pronađe šest osoba koje će je povesti u susret sudbini.

On kreće sa njom u Istanbul, na jedno neobično putovanje...

Plameni udar

Nelson de Mil

Dobro došli u "Kaster hil", nezvanični muški klub u raskošnoj lovačkoj kući u planinama Adirondaks među čijim članovima su najmoćniji američki poslovni ljudi, vojni zapovednici i državni zvaničnici. U ovom klubu stari prijatelji naizgled se okupljaju da love, jedu, piju i nezvanično razgovaraju o ratu, životu, smrti, seksu i politici.

Ali jednog jesenjeg vikenda kada se Izvršni odbor Kluba sastane da razgovara o tragediji Jedanaestog septembra i o tome kako Amerika mora da se osveti, njihov plan će biti dovršen i pokrenut.

Tog istog vikenda nestaće jedan pripadnik Federalne antiterorističke jedinica. Njegovo telo uskoro je otkriveno u šumi blizu lovišta Kluba. Agent je na prvi pogled stradao nsrećnim slučajem u lovu, i lokalna policija donosi takav zaključak, ali detektiv Džon Kori nije uveren u to. Dok Kori kopa sve dublje, polako otkriva zaveru kluba „Kaster hil" – tajni plan poznat samo pod šifrovanim nazivom Plameni udar. Trkajući se s vremenom, detektiv Kori i njegova žena, agent FBI-ja Kejt Mejfild, saznaju da samo oni mogu da spreče da neko pritisne sudbonosno dugme koje će baciti svet u haos.

Ovaj uzbudljiv i iznenađujeuće realističan triler smešten u 2002. godinu, jedva godinu dana posle Jedanaestog septembra, iznosi jedan mogući scenario, i to toliko moguć da se moramo podsećati da je De Mil čitavu priču izmislio. Ili možda i nije?

Kao i obično, De Mil je obavio obimna istraživanja; ono po čemu se njegovi romani razlikuju od dela njegovih takmaca jeste veština kojom upliće postojeću tehnologiju i činjenice o radu državnih organzacija u svoje priče. Iako je Plameni udar samo plod mašte, De Mil lako uverava čitaoca da bi nešto slično vrlo lako moglo da postoji.

Top lista Laguninih izdanja:

1. Rukopis otkriven u Akri

Paulo Koeljo

2.Tamo daleko

Vuk Drašković

3.A planine odjeknuše

Haled Hoseini

4.Vidovite priče

Dušan Petričić, Ljubivoje Ršumović

5.Mia i ja: Moja vilinska bojanka - 1

Grupa autora

6. Šest godina

Harlan Koben

7. Život je uvek u pravu

Grupa autora

8. Iščezla

Džilijen Flin

9.Klub Žilijet

Saša Grej

10.Konstantin

Ivan Ivanji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA