Hteli da prodaju bubreg, dobili krivične prijave!

Policija je podnela prijave protiv dve osobe i saopštila da će u narednom periodu nastaviti provere internet stranica i drugih oglašivača, kako bi se sprečila trgovina ljudskim organima

  • 6

Policijski službenici Uprave za strance - Odeljenja za suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima PU Beograd podneli su krivične prijave Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv A. K. (39) i G. S. (38) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo iz člana 79 Zakona o transplantaciji organa.

Kako je saopšteno danas iz MUP-a, osumnjičeni su krivično delo izvršili na taj način što su posredstvom svojih računara davali oglase preko interneta da prodaju bubrege.

Policijski službenici Uprave za strance prikupljali su obaveštenja od osoba koja su objavljivala oglase za prodaju organa i informacije o potencijalnim kupcima i kontaktima s njima, lekarima koji bi eventualno izvršili transplantaciju, kao i objektima u kojima bi eventualno transplantacija bila izvršena - zdravstvenim ustanovama ili neadekvatnim objektima koji nisu iz Plana mreže zdravstvenih ustanova koje je donela Vlada Republike Srbije.

Trgovina organima trebalo je da bude izvršena mimo medicinskih ustanova preko kojih je način doniranja ili prodaje regulisan.

Osumnjičenima su, radi daljeg postupka, oduzeti računari i mobilni telefoni, a preko Uprave za međunarodnu policijsku saradnju Interpol-Evropol-Selek obavešteni su nadležni organi države iz koje su usledili pozivi na oglas.

Policija će u narednom periodu nastaviti provere internet stranica i drugih oglašivača, kako bi se sprečila trgovina ljudskim organima, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    3. oktobar 2013 | 14:15

    Pa coveka je muka naterala...daje SVOJ bubreg i on ce na robiju???? Bolje da su mu je drzava nasla neki bedni posao. Politicari mogu svaki dan da izlaze u novinama sa njhovim lopovlucima...njih treba da hapsite!!!!! A NE MUKU I BEDU!!!

  • Dingo

    3. oktobar 2013 | 14:36

    Pa sto njih boli k.... kome cu ja prodati bubreg? Jer sam prinudjen.NEMaM od CHEGa DA ZIVIM, posla nema, " gazde" ko gazde, a nase " vodje" bas brunu .....al' o sebi. I

  • Zumbul

    3. oktobar 2013 | 19:18

    Zorice oped lupaš gluposti,kad si mala bila tukli te tiganjem po glavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA