Sabor SPC penzioniše Filareta i Pahomija?

Zbog preraspodele snaga unutar Crkve moglo bi da se pokrene pitanje penzionisanja pojedinih episkopa

  • 2

Zasedanje Sabora SPC-a odlukom Sinoda zakazano je za 15. maj, a zbog preraspodele snaga unutar Sabora moglo bi da se potegne pitanje penzionisanja pojedinih episkopa, piše Blic.

Na poslednjem Saboru uvećan je broj takozvanih mladih vladika koji žele obnovu Crkve, dok je s druge strane oslabljena moćna struja, u javnosti poznata kao bosanski lobi.

Izmenjene glasačke pozicije mogle bi da dovedu do otvaranja pitanja penzionisanja pojedinih vladika, za koje se smatra da su svojim političkim stavovima, nastupima u javnosti ili načinom na koji upravljaju nanele štetu Crkvi.

- Reč je prvenstveno o mileševskom Filaretu, banatskom Nikanoru, vranjskom Pahomiju - kaže izvor lista.

Da li će taj predlog biti stavljen na dnevni red, zavisi i od patrijarha Irineja, za koga mnogi veruju da ima snage i da je spreman da obnovi Crkvu.

(Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb-in

    22. februar 2012 | 14:15

    Dva pedofila

  • srpkinja pravoslavne veroispovesti

    9. maj 2013 | 14:28

    Sad mogu da penzionisu koga hoce, upljuvali su sami sebe i Crkvu svojim necinjenjem. Braneci i skrivajuci pedofile i napasnike, zlatoljubce kako su predstavili crkvu?! Ko ce normalan svoje dete pustiti u crkvu sad???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA