BELA UDOVICA: Želim da moja deca ubijaju nevernike!

Samanta Lutvajt, poznatija kao bela udovica, u svom dnevniku opisala je potrebu za ubijanjem i podsticanjem svoje dece da to čine

  • 39

Samanta Lutvajt (29) poznata kao “bela udovica" supruga, jednog od napadača koji se 7. jula 2005. razneo tokom terorističkog napada u Londonu, u bekstvu je od policije jer se smatra da je bila glavna organizatorka napada u kenijskom šoping centru Vestgejt u kome je ubijeno 68 ljudi.

Tokom istrage, u kući u Keniji koju su ona i drugi islamski ekstremisti koristili kako bi organizovali napad na dva hotela i šoping centar u Nairobiju, pronađen je dnevnik u kome je na devet stranica bela udovica opisala svoju potrebu za ubijanjem "nevernika" i podsticanju drugih, pa i svoje dece da čine isto.

U kući su pronađeni meci za kalašnjikov kao i fotografije njeno četvoro dece koju je vaspitavala da postanu kao njihov otac.

- Alah me je blagoslovio sa najboljim suprugom. On je bio upravo ono što sam tražila pre nego sam se udala. Tražila sam supruga koji bi sve dao za Alaha i koji živi terororišući nevernike, baš kao što oni to čine nama. To je ono što sam želela, a Alah mi je podario, napisala je Samanta.

Ona je objasnila i kako ju je suprug upozorio da će se, ako se uda za njega, morati odreći "lagodnog zapadnjačkog načina života".

- Složila sam se, naravno, to je bilo ono što sam oduvek želela, napisala je Samanta, a u dnevniku je napisala i da je ženi veoma bitno da podrži mudžahedina.

- Moj suprug me je ostavljao u mnogo situacija kako bi se borio za Alaha. Nekad nedeljama nisam dobila nikakve informacije o njemu, i tada nisam ni jela ni spavala, jer nisam znala je li živ, piše Lutvajt u svom dnevniku.

U dnevniku je pronađena fotografija njene dece s kojima je trenutno u begu, kao i sugerisanje kako priče o džihadu mogu biti primerene kao priče za laku noć.

- U ovoj knjizi zapisane su sve priče o mudžahedinima koje su mi ikad ispričane. Dugo godina želela sam napisati nešto kako bi koristilo mojoj braći i sestrama, poslati poruku nade i podrške i pokazati im pravi put - piše Lutvajt i dodaje kako im kroz te razgovore i svoja iskustva želi pokazati što zapravo znači biti mudžahedin.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA