RADOST EVROPE: Virtuoz Džoni predstavio Srbiju rok pesmom! (VIDEO) (FOTO)

Nikola Ranković, čudo od deteta zbog medicinskog fenomena jer se rodio sa pola srca, pobrao je simpatije na ovogodišnjem međunarodnom dečjem karnevalu pesmom "Neću da živim u zemlji bez rokenrola"

  • 0

Na 44. međunarodnom susretu dece evropskog kontinenta "Radost Evrope" Srbiju je ponosno predstavljao devetogodišnji Nikola Ranković Džoni, koji je na temu rokenrola odgovorio autorskom pesmom "Neću da živim u zemlji bez rokenrola", koju je premijerno otpevao pred prepunim Sava centrom.

Na međunarodnom dečjem karnevalu ove godine učestvovao je veliki broj osnovaca iz čitave Evrope - Rumunije, Bugarske, Makedonije, s Kipra, iz Poljske, Ukrajine, Austrije i drugih zemalja, koji su u najrazličitijim kostimima, plesom i pevanjem pokušali da dočaraju svoje viđenje rokenrola.

Predstavnik naše zemlje, devetogodišnji Džoni koji je pohađao školu roka "Master Blaster" benda, dinamično je otvorio ovu tradicionalnu manifestaciju i sve vršnjake i njihove roditelje u publici podigao na noge novom rok pesmom "Neću da živim u zemlji bez rokenrola", za koju je sam pisao muziku i tekst, čime je ujedno i jedini učesnik-autor ove godine.

Nikola, medicinski fenomen iz Beograda, koji je rođen s inverzijom organa i pola srca, natprosečnim talentom za muziku, a za mnoge i "čudo od deteta", nadmašio je svoje nedostatke i svojom životnom pričom ganuo čitavu Srbiju, ali i postao primer mnogima kako da, uprkos teškim okolnostima, žive nadahnuto i srećno.

Pun samopouzdanja i bez grama treme dok se sprema da izađe pred prepunu salu Sava centra, odeven u kožne pantalone i rokerski prsluk s lančićima i nitnama, kaže da jedva čeka da izađe na scenu i da mu je žao što neće svoju novu numeru izvesti uživo.

- Nisam uzbuđen, osećam se sasvim obično, svirka k'o svirka! Malo mi je teško što je plejbek, jer ne mogu da osetim tu energiju na sceni kao kad pevam uživo. Prosto nije to to - s ozbiljnošću odraslog čoveka i profesionalnom posvećenošću kaže Džoni i dodaje da se za njegov do detalja osmišljen stajling pobrinula mama.

- Napisao sam pesmu "Neću da živim u zemlji bez rokenrola" jer se stvarno tako osećam. To je jedina muzika koju volim, obožavam rokenrol! - kaže Nikola za Telegraf.

Premda je zbog besprekornog muzičkog talenta za njega čuo čitav region, devetogodišnji roker primećuje i da se usled popularnosti u poslednje vreme sve više dopada devojčicama.

- To ima i pozitivnu i negativnu stranu. Ponekad moram mnogo da pričam s njima, a to mi je naporno, iako obožavam da pričam - iskren je  Ranković, koji dodaje da se za ovo vreme nije nimalo uobrazio.

(J. Jovanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA