Nastavljeno ročište protiv Dragina

Pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavljeno je pripremno ročište u procesu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i 20 njegovih saradnika, optuženih za zloupotrebe u pančevačkoj "Azotari"

  • 2

Pripremno ročište u procesu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i 20 njegovih saradnika, optuženih za zloupotrebe u pančevačkoj "Azotari", nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu bez prisustva javnosti.

Dragin je u sud došao iz svog stana u Novom Sadu, pošto mu je posle gotovo devet meseci pritvora određena mera kućnog pritvora.

Osim Dragina, iz kućnog pritvora u sud su došla još petorica optuženih: Borislav Stojković, Dragan Tanasković, Dragan Mitić, Gordan Marković i Aleksa Obradović, dok ostalih 15 optuženih dolazi sa slobode. Ročište je počelo početkom septembra čitanjem optužnice, kada je zamenik tužioca za organizovani kriminal predstavio optužnicu i predao sudu u pisanom obliku predlog dokaza protiv optuženih.

Optuženi i njihovi branioci trebalo bi da se izjasne o dokaznim predlozima tužilaštva, a sud da opredeli tok predstojećeg glavnog pretresa (suđenja).

Vlasnik konsultantske kuće Zvonimir Nikezić, koji je takođe optužen, u julu je pušten iz pritvora uz jemstvo od milion evra u nekretninama. Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Dragina i ostalih 22. maja zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili "Azotaru" za oko 25 miliona evra.

Oni se terete za prodaju regresiranog mineralnog đubriva od jula 2009. do oktobra 2011. godine koja je vršena suprotno uredbama Vlade Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • žandarm

    7. oktobar 2013 | 19:43

    Da vrate nego sta, i u zatvor da okopavaju bastice tamo da bi zasluzili zatvorsku hranu

  • Sasa

    7. oktobar 2013 | 16:59

    Ne hapsite ih dzabe nego da vrate troduplo koliko su uzeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA