Snoudenov otac u poseti sinu u Rusiji!

Lon Snouden je doputovao rano jutros u Moskvu, što će biti njegov prvi susret sa sinom otkako je Edvard postao begunac.- Nisam imao direktan kontakt sa sinom, ali sam izuzetno zahvalan što je on na sigurnom, što je bezbedan i slobodan - rekao je Lon Snouden

  • 1

Otac odbeglog američkog obaveštajca Edvarda Snoudena doputovao je rano jutros u Moskvu da poseti sina, i to će biti njihov prvi susret otkako je Snouden postao begunac.

Lon Snouden je došao na aerodrom Šeremetjevo, gde je njegov sin proveo više od mesec dana u tranzitnom delu, posle čega mu je Moskva dodelila privremeni azil.

- Nisam imao direktan kontakt sa sinom, ali sam izuzetno zahvalan što je moj sin na sigurnom, što je bezbedan i slobodan - izjavio je Snouden stariji koji nije rekao koliko će njegov sin ostati u Rusiji, niti da li će se vratiti u SAD, gde bi mu sudili za odavanje tajni i podrivanje nacionalne bezbednosti.

- Nisam siguran da će se on vratiti u Ameriku. To je njegova odluka, on je punoletan i sam odgovara za svoje postupke. Ja sam mu otac, volim ga i nadam se da ću ga videti - rekao je Lon Snouden pre nego što je otišao na zakazani televizijski intervju.

Edvard Snouden živi od novca koji je imao pre dolaska u Rusiju, što je prilično skromna suma, rekao je njegov advokat Anatolij Kučerna

On je zahvalio onima koji su prikupili novac za njegovog klijenta.

Snouden je početkom juna ove godine u medijima objavio informacije o tajnim operacijama i špijuniranju putem Interneta, nakon čega su ga vlasti SAD optužile za špijunažu i odavanje državne tajne.

Snouden je prvo pobegao u Hongkong, a potom u Moskvu, gde je 1. avgusta dobio privremeni azil na godinu dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA