Uvodi se poslovni voz Beograd-Skoplje

Direktor Direkcije za prevoz Železnice Srbije Negosav Teofilović i predstavnici Makedonskih železnica dogovorili su se da uskoro potpišu ugovor o saradnji i zajednički nastup na transportnom tržištu

  • 1

Železnice Srbije i Makedonije železnice razmatraju uvođenje poslovnog voza između Beograda i Skoplja kojim bi putovanje trajalo između šest i sedam sati, saopštile su danas Železnice Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, voz između glavnih gradova Srbije i Makedonije mogao bi da počne da saobraća već od početka primene novog reda vožnje 14. decembra.

Ako se, posle uvođenja, ispostavi da je voz rentabilan, Železnice Srbije i Makedonske železnice su saglasne da on produži trasu do Grčke.

Direktor Direkcije za prevoz Železnice Srbije Negosav Teofilović i predstavnici Makedonskih železnica dogovorili su se da uskoro potpišu ugovor kojim će bliže biti definisan okvir buduće saradnje i zajednički nastup na transportnom tržištu.

Dogovoreno je da se u skladu s komercijalnim politikama oba preduzeća, prevozna usluga oslobodi svih dodatnih, nepotrebnih troškova kako bi obe železnice bile konkurentne na tržištu i privukle veći broj komitenata.

Bilo je reči i o skraćenju i pojednostavljenju procedure na granicama, kako bi prevoz robe i putnika bio brži, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CrazyHorse

    10. oktobar 2013 | 17:44

    Sest do sedam sati od Beograda do Nisa, a sta cemo za na dalje...?! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA