NAČELNIK NS POLICIJE: Ne možemo sami da rešimo nasilje maloletnika!

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Stevan Krstić kaže da je u svim gradovima u Srbiji sve više nasilja maloletnika i da policija ne može sama da reši taj problem

  • 3

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Stevan Krstić rekao je danas da je u svim gradovima u Srbiji sve više nasilja maloletnika i ukazao da policija ne može sama da reši taj problem.

- Policija se prvenstveno bavi posledicama ovakvih događaja, tako da je pravi pristup rešavanju problema nasilja na duže staze koordinacija institucija koje se bave maloletnicima - rekao je Krstić za okruglim stolom pod nazivom "Problemi i predlozi rešenja u radu sa mladima sa problemima u ponašanju".

Gradonačlenik Novog Sada Miloš Vučević naglasio je da je Grad spreman da ponudi svoje kapacitete za izgradnju posebnog objekta.

- Ozbiljan je problem to što je prihvatilište sada u okviru Sigurne dečije kuće, jer su tu i žrtve nasilja, i maloletnici osumnjičeni za neprimereno ponašanje - ukazao je Vučević.

Skupu su prisustvovali i predstavnici Centra za socijalni rad, tužilaštva i suda.

Razmotreni su i stanje opšte bezbednosti uNovom Sadu, nasilje u školama i vršnjačko nasilje, rad ugostiteljskih objekata i bezbednost u saobraćaju.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    10. oktobar 2013 | 16:57

    Zaista bi bilo neverovatno da vi u policiji mozete nesto sami da uradite!

  • Pop

    10. oktobar 2013 | 16:58

    Batina je iz raja izašla

  • Cobi ns

    11. oktobar 2013 | 09:24

    Jednostavno,oni nikoga ne poštuju,nikoga i ničega se ne boje,za njih je odlazak u zatvor uspeh,što si 'gori'to si u njihovim krugovima veća 'njuška'-pustilo je korenje i kao i sve što pusti koren,teško ga je iskoreniti....!!Veliki problem,prvenstveno roditeljima a zatim i društvu,okolini koja nema metode da se izbori sa tim!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA