Gej paradu u Podgorici čuvaće 1.500 policajaca

Centralno okupljanje učesnika Prajda planirano je nešto pre podneva, ali satnica može biti pomerena zbog bezbednosnih razloga. Pored predstavnika LGBT populacije, u šetnji će učestvovati i predstavnici nekih diplomatskih predstavništava

  • 17

Učesnici Parade ponosa u Podgorici, najavljene za 20. oktobar, okupiće se kod hotela "Hilton Crna Gora", prošetaće do stare zgrade vlade i vratiti se do mesta polaska, a za obezbeđenje maršute biće potrebno najmanje 1.500 policajaca, piše crnogorski dnevnik "Dan".

Kako je tom listu potvrđeno iz više izvora, planirano je da centralno okupljanje učesnika bude u nedavno otvorenom parku preko puta "Hiltona", nakon čega će krenuti u kružnu turu, a kolona će se na putu, dugom oko 1.400 metara, na kratko zadržati ispred zgrada Skupštine i predsednika Crne Gore.

- Centralno okupljanje učesnika Prajda planirano je nešto pre podneva, ali satnica može biti pomerena zbog bezbednosnih razloga. Pored predstavnika LGBT populacije, u šetnji će učestvovati i predstavnici nekih diplomatskih predstavništava - potvrdio je sagovornik "Dana", želeći da ostane anoniman.

Za to će biti angažovane posebne jedinice crnogorske policije, koja je već formirala poseban opertivni štab zadužen da parada prođe bezbedno.

- Narednih dana biće završena još jedna analiza bezbednosti učesnika Parade ponosa. Prema sadašnjim analizama, biće neophodno angažovanje najmanje 1.500 policijskih službenika koji će obezbeđivati maršrutu - rečeno je "Danu" u vrhu MUP-a Crne Gore.

Pojačane mere bezbednosti, prema tom izvoru, biće na mostu "Blaža Jovanovića", kao i kod zgrade Skupštine Crne Gore.

U Upravi policije navode da ne mogu davati preciznije podatke o maršruti učesnika Parade ponosa.

- Iz bezbednosnih razloga ne mozemo da saopštimo detalje. Policija preduzima sve mere da događaj protekne u najboljem redu - poručuju iz Uprave policije.

Prvi Prajd u Crnoj Gori održan je 24. jula u Budvi, ali je završen neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije, što je dovelo do povreda i privođenja.

Neki učesnici parade su sklonjeni na brod koji je otplovio na pučinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајкер

    12. oktobar 2013 | 12:00

    Биће крви,безвезе терају ку@цу инат.Поцепаће их ђетићи,неће знати где су.:-)

  • Daleki istok

    12. oktobar 2013 | 13:30

    Ovi pederi nisu normalni, izgubice neko zivot zbog ove BUDALASTINE!!! NE MOZE DRZAVA DA ME PRIMORA DA VOLIM NESTO ST NIJE NORMALNO...

  • Draža Mihajlović

    12. oktobar 2013 | 13:22

    Sinoć smo ovde svi navijali za Crnu Goru protiv Engleske-nije vredelo. Ajde sad razbucajte ove pedere.Bar nešto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA