JOSIPOVIĆ: Nećemo ucenjivati Srbiju!

Josipović je naveo da je odluka o povlačenju tužbi na vladama dveju država i konstatovao da "za nju treba imati i motiva i hrabrosti"

  • 8

Hrvatski predsednik Ivo Josipović ocenio je da međusobne tužbe Srbije i Hrvatske za genocid nisu odlučujuće za bilateralne odnose. Josipović je u za "Politiku" rekao da se Hrvatska sigurno neće služiti ucenama.

- Postupak u Hagu završiće se ovako ili onako, a život i potreba saradnje ići će dalje. Zapravo, s velikom sigurnošću bih mogao reći ako će se završiti postupak u Hagu, ali mi funkcija ne dopušta da to javno kažem - rekao je Josipović.

Josipović je naveo da je odluka o povlačenju tužbi na vladama dveju država i konstatovao da "za nju treba imati i motiva i hrabrosti".

Na pitanje o predstojećoj poseti Beogradu i tome šta se promenilo od njegove prethodne posete, Josipović je odgovorio da se suštinski ništa nije promenilo, osim što će Hrvatska kao članica EU imati više mogućnosti da pomogne regionu, pa i Srbiji.

Govoreći o frustraciji Srba zbog toga što za operacije "Oluja" i "Bljesak" nije izrečena nijedna pravosnažna presuda za zločine nad Srbima, Josipović je rekao da je presuda bilo, a da su njihove kvlifikacije različite i dodao da je on prvi političar Hrvat koji je obišao grobove srpskih civila stradalih za vreme rata u Hrvatskoj.

(Telegraf / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    13. oktobar 2013 | 06:14

    O kakvom genocidu oni govore kad su od 1941 godine pa do sada ubili preko 1 milion Srba. To je isto kada bi Njemacka za genocid optuzila Izrael. Da li su ti ljudi normalni ili misle da niko ne poznaje balkansku istoriju i da mogu da obmanjuju cijeli svijet.

  • Mufljuz

    13. oktobar 2013 | 06:40

    A kakva ste vi drzava da ucenjujete bilo koga?

  • Dingo

    13. oktobar 2013 | 09:06

    Jos jedno licemerje, govna h..!gadi mi se vise od njih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA