Policijske barikade čuvaju ćirilične table u Vukovaru!

Iako su dve ćirilične ploče u Vukovaru vraćene, istovemeno je jedna takva skinuta sa zgrade opštine Biskupija, nadomak Šibenika

  • 6

Dve od četiri skinute ćirilične ploče u Vukovaru tokom protekle noći ponovo su postavljene na zgradama lokalne samouprave, dok je istovremeno takva ploča skinuta sa zgrade opštine Biskupija, u mestu Kosovo, nadomak Šibenika. Vukovarski branitelji tvrde da ovog puta neće preduzimati akciju skidanja ploča.

Na uklonjenoj ploči u mestu Kosovo je ćiriličnim i latiničnim pismom bilo ispisano "Opština Biskupija – Mesni odbor Zvjerinac". O ovome je obavešten i nadležni državni tužilac koji je naložio da policija pronađe ukradenu ploču i počinitelja.

Ponovo postavljene dve ploče u Vukovaru čuva uočljivo veliki broj pripadnika interventne jedinice hrvatskog MUP-a koje štite "čelične barikade". Početkom oktobra u Vukovaru je ponovo skinuto četiri od ukupno pet ćiriličnih ploča.

- Čelične barikade i interventne jedinice MUP-a nalazi se ispred zgrade Zavoda za zdravstveno osiguranje u Luci Vukovar, pa se pretpostavlja da će tokom dana ili sutra i na tim objektima pojaviti dvojezične ploče - piše zagrebački "Večernji list".

Za sada, kako se navodi, nikoga nema ispred zgrade Štaba za obranu hrvatskog Vukovara, a Vlado Jukić, predstavnik za pravna pitanja tog štaba kaže da ne veruje da će biti bilo kakvih akcija.

- Dobili smo dojave rano ujutro o postavljanju ploča. Znamo da se to događa, ali ne verujemo da ćemo išta preduzimati. Njihovo postavljanje se ne može sprečiti i nećemo ih skidati - rekao je Jukić.

Inače, skidanje ćiriličnih ploča u više hrvatskih gradova proteklih dana osudio je predsednik Hrvatske Ivo Josipović koji je rekao da je "to sramota za sve".

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    13. oktobar 2013 | 12:36

    Odlican izvoznoposao za Srbiju; da pravi cirilicne table i jeftino izvozi u Nezavosnu Evropsku Hrvatsku.Oni ih razbijaju,a mi ih pravimo i prodajemo!

  • Nenad Minic

    13. oktobar 2013 | 13:23

    Civilizovan neki narod....Ma zapalite mi vatru na sred ulice,pa ce se oni tu okupiti i resen problem....

  • Bosanac_Antivirus

    13. oktobar 2013 | 12:41

    Daj neka ne seru vise, problem neki prikopcat dalekovod na te table pa nek skidaju onda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA