OTKRIVAMO PRAVU ISTINU: Nemci su masovno streljali četnike, ne partizane! (FOTO)

Nemci su streljali mnogo više četnika i pristalica Draže Mihailovića nego komunista, pokazuju brojni istorijski dokumenti koji tek sad isplivavaju na svetlo dana

Komentari

  • Стеван Велики

    7. oktobar 2015 | 21:05

    Титови комунисти су били страно тело у Србији и никада нису имали наклоност Србијанаца. Због тога се Тито крвавао обрачунавао са српским сељацима и грађанском класом после Другог светског рата, а Србија је подељена на ужу Србију са две Покрајине, а отети су још Барања и Западни Срем и Македонија, Злочине које су тито и његови бандити направили у Србији гори су од немачких. Прави српски комунисти и левичари подржавали су покрет Драгољуба Михаиловића, док су Титови тероисти сматрани за барабе и зликовце.

  • Nislija

    12. april 2014 | 02:03

    Streljali su masovno i cetnike i partizane.Jadno je sto i toliko godina posle su partizanima cetnici najveci neprijatelji i cetnicima partizani,a nemci su tek na drugom mestu omrazenih neprijatelja i jednima i drugima...

  • Ljiljanа.

    16. mart 2014 | 11:25

    Историја је учитељица живота, али ми слабо памтимо. Нашу историју су писали 'победници' а нама у Југославији су испрали мозак. За нас су највећи државни непријатељи били четници, а за усташе смо, као и домобране, јако мало чули. Међутим за 25 април, ANZAC марш, у Аустралији, уз савезнике и домаћине, марширају Српски четници. Док је било Југославије, а сад и Хрватске, су се свим жилама борили да и они марширају са савезницима, али безуспешно, а за Хрвате знају да су били на страни Хитлера, и као таквима је немогуће марширати са савезницима.

  • Oki

    6. mart 2014 | 17:04

    Paa Njemci su dobro znali da je to banda cetnicka koja je izdala svoj narod. Znali su i to da bi i njima cetnici prerezali grkljan kada bi ih zapalo. Kakao mozes biti nekom prijatelj kad koljes svoju bracu ? Za razliku od cetnika , divili su se komunistima i njihovoj hrabrosti . Hitler je rekao svojoj vojsci partizani su ravni vama , zato ih ne potcenjujte . To vam je prava istina , a viel mozete pisat sta god hocete i tjesiti sebe . Evo pitaj te njemce , danas u 21 vijeku pa cete cuti pravu istinu . Zao mi je i moj je djed bio zaveden u cetnike ali istini moramo pogledat u oci . Zato se ne ljutite na mene sto pisem istinu . Pa pogledajte Sami gde su nas doveli ovi danasnji cetnici . Kakao zivimo sto godina smo unazad. Eeeeeeee a nekad smo sa crvenim pasosom mogli u cijeli svijet . Sta da komentiram vise kad vi to znate bolje od mene . Pozdrav svima i ne gledajte unazad cetnike i ustase . Gledaj te u buducnost da bude bolje nasoj djeci.

  • Lune

    11. februar 2014 | 13:36

    Priopcenje ! Mihailović 7. maja 1944. naređuje svojim potčinjenima da ne napadaju Nemce, jer time pomažu partizane(!?): "Potrebno je da se prema Nemcima prekine svaka akcija. Ovo je potrebno ovako: jer kad bi napali na Nemce, direktno bi pomagali komuniste, a time bi otežavali samo akciju naših snaga. Stoga ima da se prekine, do mog daljeg naređenja, svaka oružana akcija prema okupatorskim snagama" POVRATAK PARTIZANA U SRBIJU Četnički teror je kulminirao proleća 1944. godine, kada su partizani započeli proboj nazad u Srbiju. Tokom marta 1944. dve proleterske divizije su započele proboj ka Toplici i Jablanici, najjačem partizanskom uporištu u Srbiji. Protiv njih, nemački komandant Srbije je angažovao Bugare, ljotićevce, ruske kvislinge i četnike Draže Mihailovića. Osovinske snage su zaposele levu obalu Ibra bunkerima, artiljerijom i tenkovima. 21. marta 1944. godine četnički kapetan Mitić iz Ivanjice javlja generalu Mihailoviću kako ih Nemci hrane i naoružavaju: "Cvetiću sam dodelio 10.500 kgr. kukuruza, Markoviću 5.000, Kalaitoviću 10.000. U rezervi imam 15.000. Ovo je dobijeno od Nemaca. Obećano još 3 vagona, ali ja računam samo sa onim što imam u rukama. 40.000 razne municije podeljeno Cvetiću, Markoviću i Kalabiću..." UJEDINJENJE SRPSKIH KVISLINGA Blizina partizana momentalno je ujedinila razne kvislinške frakcije u Srbiji. 24. marta 1944. godine Božidar Nedić, brat generala Milana Nedića, u režimskom listu Novo vreme proglašava nacionalno ujedinjenje srpskih kvislinga: “Kažite svakom ko vam kaže da ima još nedićevaca, dražinovaca, ljotićevaca da je to laž, jer od danas ima samo Srba, s jedne, i komunista, s druge strane.”

  • Bora glavonja

    8. januar 2014 | 19:37

    С Дражине леве стране је мој чукундеда Милан Живановић кмет села Ба! Слава равногорцима

  • Chwarak

    29. oktobar 2013 | 12:00

    @Hajduk Hajde se ti druze spakuj u taj tvoj, kako si ga nazvao, "PODRPANI KUFER" i adresiraj ga na Zanzibar i resi nas bede, molim te!

  • Kojot

    28. oktobar 2013 | 12:55

    To je zavrsena prica, cetnici i uatase su zlocinci i izdajnici svog naroda. Dzaba se trudite i udruzujete sa fashistima nemcima u jesnu fasisticku EU

    • 15. april 2014 | 00:39

      VladimirFR

      @Kojot

      Sto se tice danasnje Nemacke ona nije fasisticka, kao ni EU.Gde si bre, ti to saznao, i znas li o cemu pricas u komentaru?

  • cica Draza

    28. oktobar 2013 | 11:20

    Ima cica Draze ,ali sta ja da kazem ja nisam novinar ja samo stavljam komentare. Ima panetnijih ljudi od mene i tebe koji se bave time pa ce oni sve lepo da dokumentuju i otkriju. Covek iznosi dokumenta uz svaki clanak. Svaka cast telegrafu sto sve to objavljuje. I hvala bogu sto ce istina izaci na videlo pa makar posle mnogo godina.

  • noname

    28. oktobar 2013 | 11:11

    Neznam vise u sta da covek veruje, skoro mi je umro deda baba mi je jos ziva. U babino selo odakle potice bilo je mesano u ta vremena, jedan cica joj je bio cetnik drugi partizan, nju to oko cetnika partizana i tita nije zanimalo al sam je pitao kako je iskreno bilo, Ona kaze tad je bila devojka, kad idu cetnici krili su se i ako joj je cica bio cetnik jer su maltretirali otimali zito i sta vec a kad su dolazili partizani bila je druga prica tad su bili si u selo. Kaz ne brani ni jedne ni druge al pamti da su cetnici bili losi i da su imali muke sa njima. E sad pre verujem babi nego nekom novom dokazu

  • yu

    28. oktobar 2013 | 11:06

    Naslov bi trebao da bude OPET VAS LAZEMO BRACO SRBI

  • Kiza

    28. oktobar 2013 | 10:46

    Zapad je pustio cetnike niz vodu 1942 gidine kada je bilo jasno da saradjuju sa Nemcima, a 1943 partizani su ih definitivno razmontirali i od tada su cetnici jedna obicna razbijena banda. Pitajte Nemce ako ne verujete istoriji, mozda su vama cetnickim potomcima drazi od istoriskih cinjenica.

  • Erfan

    28. oktobar 2013 | 10:15

    Sad po vama ispade da vam ta ionako izmisljena istorija nije tacna i da su pravi pozitivci cetnici a ne partizani. Ispade draza veci junak od tita. Sram vas bilo "braco" Srbi.

  • Tutor

    28. oktobar 2013 | 09:45

    Ha, ha, ha što me nasmeja.

  • Nikola

    28. oktobar 2013 | 09:23

    Draga braco i sestre cetnicki pokret pusten je niz vodu od strane britanaca 43 godine i to samo zato sto je cetnicki pokret bio pro srpski zapamtite dobro englezima je bilo bitno da na prostoru jugoslavije postoji pokret veliko ustanickog kapaciteta srbi hrvati slovenci muslimani svi zajedno da ginu protiv nemaca i da se na taj nacin oni slabe u cetnickom pokretu na mesto glavnog ideologa je dosao Stevan Moljevic koji je bi zagovornik resavanja srpske agonije i trazio je od cetnicki trupa da se brane samo srpski interesi kao mnogo puta u savremenoj istoriji velike sile nas i nas narod koriste isključivo samo za svoje interese primoravaju kralja da se odrekne cetnika a na terenu počinju veliku saradnju i pomoc komunistickom pokretu i titu licno sto ce te videti da je sfrj jedina zemlja komunistickog bloka imala podršku engleske kraljice a mi srbi opet oterani u dubok kanal sunovrat nisu englezi jedini pa rusi su karadjordja držali u zatvoru kad je prebegao u rusiju i pregovarali sa turcima o tome sta da rade sa pobunjenim pravoslavcem kaurininom ne srbinom . Tesko breme istorisko imamo eto u 20 veku predsednik vlade Dobroslav Jovic trčao je kod velikog srpskog prijatelja Miteran da sta da činimo Hrvati ce se odvojiti kratko mu je odgovorio mi tu nemozemo nista nemamo razumevanje za srpsko pitanje Nemci to podržavaju mi se necemo njim suprotstaviti. Nasa pogibelj je sa komunistima samo jos vise cementirana

    • 12. novembar 2013 | 13:58

      Lune

      @Nikola

      U ratu su bili zlocini, a posle njega kazna ! .............................................................. Juna 1943. godine u toku pete neprijateljske ofanzive četnici su klali partizanske ranjenike sa Sutjeske, pa su tada zaklali u selu Jelaču i Vrbnici dr Simu Miloševića i hrvatskog pesnika Ivana Gorana Kovačića.[3] Polovinom jula 1943. godine u celu Cikoti (istočna Bosna) četnici su otkrili 80 ranjenika prve proleterske divizije, oduzeli im oružje a sutradan doveli Nemce koji su ih poubijali, a zatim spalili.[3] Jula 1943. godine u Bišini (Birač) četnici su otkrili ranjenike prve i druge proleterske brigade i izdali ih Nemcima koji su ih poubijali.[3] Maja 1944. godine četnici Dragutina Keserovića pronašli su na Jastrepcu partizansku bolnicu pa su streljali 24 ranjenika i 4 bolničarke.[3] Maja 1944. godine četnici su otkrili u Semberiji partizanske bolnice i ubili oko 300 teških ranjenika.[3] Jedan od primera uništavanja partizanskih bolnica od strane četnika je sledeći: Lukica Popović, lokalni vođa četnika, je od svog jataka Obrada Radočaja iz sela Krčana, jugoistočno od Udbine, saznao da je u 16 kuća tog sela smješteno oko 90 teških ranjenika. Ti ranjenici su za vrijeme operacije "Morgenštern" maja 1944. bili desetak dana u jami, s petnaest bolničarki. Djevojke, mahom skojevke iz okolnih sela, su ranjenike iz podzemne bolnice na rukama prenijele u Krčanu. Grupa partizana bdjela je na Trnovoj poljani, čuvajući prilaz Krčani od Lapca preko Kuka i Visuća. Lukica Popović je na to bio upozoren, pa je četnike doveo zaobilaznim putem. Upali su u Krčanu oko 10 sati 2. juna. Zaklali su 36 ranjenih partizana. Žene i starci iz Krčane su na brzinu sakrili 56 ranjenika. U Krčani su ubijena i dva liječnika, dr Josip Kajfeš i dr Zupe. U kući četničkog špijuna Obrada Radočaja zaklan je teško ranjeni komesar 8. kordunaške divizije NOVJ Aleksa Backović. Vojvoda Momčilo je pohvalio Lukicu Popovića, a tri mjeseca kasnije uručio mu je pismeno priznanje o odlikovanju Obilićevom zvijezdom."[4]

  • heroj ulice

    28. oktobar 2013 | 06:22

    Banda pljackasa i zlocinaca , vise stete su napravili svom narodu nego i jedan okupator , uzalud pokusavate iskriviti istoriju ! Znam samo da nisu bili vojska nego pijandure , pljackasi i obicni kokosari !

  • Pinki

    28. oktobar 2013 | 06:12

    Mozda su cetnici oslobodili i Beograd, samo jos nismo saznali. HA HA HA

  • Uskoro

    28. oktobar 2013 | 06:09

    Imal čiče Draže da komentariše

  • русија

    28. oktobar 2013 | 04:01

    одличан чланак

  • NL

    27. oktobar 2013 | 23:49

    Ha, ha, ha smesni su ovi Hrvati, sada bi hteli i Gospodina Dr. Profesora Seselja da prisvoje, kao sto su hteli i Teslu, pa im se celi svet smije. E moj @ Hrvat, nije ti jos jasno , kako tvoja Klica potice, a ni tvoji spramdedi vise ne zive da ti objasne. Tuzno i zalosno.......

  • klinac

    27. oktobar 2013 | 23:44

    Au, citam komentare i ne verujem, iskreno mislio sam da se drugi svetski rat odavno zavrsio i da vise ne postoje cetnici i pratizani. Izgleda da sam pogresio...

  • русија

    27. oktobar 2013 | 23:27

    слава теби чича Дражо !!! Слава четницима !!!!

  • Vrac

    27. oktobar 2013 | 23:21

    Hajducino srbine,na pogresnom mestu se kur*is. Osecam da ni vojsku nisi odsluzio...tj verovatno jesi...civilno

  • Клисура

    27. oktobar 2013 | 22:40

    Најгоре је у целој причи што се сви ми са наших простора заносимо "неком" историјом и гледамо у прошлост као у Бога, коју 100% ни сами не знамо, а испрају нам мозгове "наводни" сведоци, који, самим тим што то причају или препричавају, не чине нам ништа паметно. У реду, докази али шта то мења нама самима? На жалост, никако да схватимо да нам то није апсолутно од никакве користи. Говорим генерално, невезано за чланак. Последица свега тога је као што се види из коментара, свађе, ко је бољи, шта је ко. Нико није бољи! Сви смо исти, само што то гурамо од себе, не желимо да схватимо, трујемо младе, који једва чекају тако нешто, а немају појма шта то све повлачи за собом! Станујем на западу, срце и душа су ми у Србији. Овде већина и не прича о сопственој историји, људи гледају што боље да проживе сопствени живот, заболе кога уво за моргартен битку или семпахску, чак сам и сам читао о њима, а да ме пита човек, не бих знао да му то објасним. Зашто неко мисли да ће му историја променити живот? Знати понешто је у реду али треба остати на томе. Ово је моје мишљење.

  • anti antifa

    27. oktobar 2013 | 22:37

    Te kokošare i komunce je sve trebalo na Banjicu i Sajmište.Znao bi se red i ne bi bilo rata

  • Chwarak

    27. oktobar 2013 | 22:34

    @Hajduk Ti si neki mnogo opasan lik. Mora da si sluzio vojsku civilno i duzio neku bakicu na nekom odeljenju u klinickom! Smesan si! Jos mleka trebas da pijes decko, a ako imas viska energije, hvataj se motike i radi nesto drustveno korisno. To sto kazes da si Srbin ne znaci mnogo kad si u glavi supalj! Zao mi te je!

  • NL

    27. oktobar 2013 | 22:19

    @Hrvat, ti se radujes da su Nemci strelali toliko Cetnika, a ne spominjes Ustase. Ustase su celo vreme radili za Hitlera , a celi svet zna ko je bio Hitler. I Nemci se stide Hitlera, a ti to podrzavas, e bas si bednik, ne znam koliko imas godina, koliko si pismen i koliko poznajes Isoriju????? Cetnici su se borili za slobodu protiv okupatora (Nemacke vojske i Ustasa) Cetnici su bili Antikomunisti, Partizani su se borili za komunizam, a Ustase su se borili za Hitlera. Ne znam koliko znas o Hitleru. Necu sada da pricam o Hitleru, posto bi to onda bio celi roman, ali zelim samo kratko da kazem. Hitler je zelio celi svet osvojiti, zelio je samo jednu "rasu ljudi" i jednu veru. I Nemci su bili ubijani koji su bili tamne kose i tamnih ociju, invalidi i bolesni, on je koristio Ante Pavelica samo za svoju korist, a na kraju ubijo bi on i njega kao i vas sve Hrvate, posto Vi niste pripadali Germanskom narodu, ali na srecu zavrsio se taj prokleti rat. Zato @Hrvat, ne moj da se ponosis sa Hitlerom i Ustasama....

  • Hrvat

    27. oktobar 2013 | 22:18

    Da odgovorim Ironicaru...pa vi bas vjerujete Vojislavu Seselju...ako mi Hrvati nemamo povijest kako je to moguce da vjerujete izmisljenom srbinu...koji nema svoje povijesti....on je izgleda jedini srbin koji se zove Seselj...cisto hrvatsko prezime

    • 27. oktobar 2013 | 23:03

      Miki

      @Hrvat

      A mislis da nije jos tuznije kad se jedan nazovi hrvat izjasnjava kao srbin ? zar to ne govori bas protiv tebe da je covek jednostavno shavtio ko je i sta je ? ajde kad se busate tom nekom povescu ali realno navedi kada je hrvatska bila nezavisna potpuno bez da je bila pod icijim uticajem ?

  • Konacan odgovor, 100%

    27. oktobar 2013 | 21:59

    More, nemate pojma... cetnici oslobodise Rusiju, potom Evropu, isterase fasiste iz Afrike potom Azije, stigose do Amerike pa se umorise i odlucise da malo prilegnu i odmore. Uto ove crvene fukare ih predjose i sve prisvojise, pa sebi zasluge pripisase. I u to se jadni probudise te shvatise da ruzno sanjase pa sad malo sebi znacaja i oduska dadose... TA MANTE SE MOLIM VAS....

  • Sasa Zivkovic Kockar

    27. oktobar 2013 | 21:34

    U OVO OTROVANI VERNICI KOMUNISTICE RELIGIJE NECE DA VERUJU CAK I TITO TAIM OVO POTVRDI...ISPRANI MOZGOVI

  • Kiza

    27. oktobar 2013 | 21:24

    Postoji knjiga koja se zove "VELIKA IGRA SA DRAZOM MIHAJLOVICEM"kojz je napisao Ljuba Popovic, koja obiluje fotografijama, koje su snimili Nemci, na kojima cetnici vrse zlocine nad civilnim stanocnistvom u Srbiji. Za sve vas koji velicate cetnike,a siguran sam da ste veoma mladi,pokusajte da nadjete tu knjigu i bice vam sve jasno. Zakljucke sami izvucite.

  • Sabina Rossonero

    27. oktobar 2013 | 21:13

    @prc - Svaka cast za komentar :) Svi koji su protiv komunizma, seru. U to Titovo vreme skolovanje, zdravstvo i puno toga bilo besplatno, ljudi gradili kuce od plate, svak imao posao. A u danasno grozno vreme, nema narod za leb a kamoli za drugo! Kad cete otvorit oci vec jednom...

  • Ostap Bender

    27. oktobar 2013 | 20:53

    Miloslav Samardzić, ha, ha, lepe pricce za malu decu. Mada izgleda da mu to ide jer ih pricca još od 1990. U Pogledima...

  • Hrvat

    27. oktobar 2013 | 20:34

    Dobro je sto su Njemci te cetnicke gadove streljali...trebalo ih je sve...sad oni to ciste obraz i krvave ruke..kao oni su bili antifasisti...

  • milovanović

    27. oktobar 2013 | 19:58

    Najveće naše zlo braćo SRBI je naša nesloga!!!Čiča je bio školovan oficir i sigurno nikad nije dozvoljavao mučenje protivničke strane!!!Ja se nadam da će mo se već jednom opametiti i raditi svi za dobrobit naše lepe Srbije!!!Čiča je bio veliki patriota i veliki Srbin a da je bio to što se priča o njemu on bi ćopavog ubio jer je imao dva puta šansu!!!!To je dokaz ovima koji hoće da prikazu našeg Čiču kao koljača da je on bio veliki Oficir!!!

  • Nikola

    27. oktobar 2013 | 19:57

    Cica Drazo :-)

  • vuk

    27. oktobar 2013 | 19:51

    Draza je izdajnik kao i taj Samradzic koji izmislja i pise gluposti.Ima na hiljade dokumenata koji dokazuju saradnju DM sa Nemacima a u uz to on nije imao ni jedinstvenu komandu!

  • Drragi

    27. oktobar 2013 | 19:51

    Jebes vojsku koja ne moze ni da se obrije. Vasljivci.

  • vukoje

    27. oktobar 2013 | 19:47

    Sramota je sto taj Samardzic pise.Draza je najveci izdajnik u istoriji srpskog naroda i to su istorijske cinjenice.

  • Pedja-PFC

    27. oktobar 2013 | 19:43

    Vanesa sine,meni se tih cudnih cigara!

  • Kiza

    27. oktobar 2013 | 19:42

    Sta je cetnicki sljamovi...pokusavate da operete vase zlocinacke ruke, ali to tesko ide, jel tako? Ceo svet zna ko ste i sta ste. A ovaj Samardzic, gde ga nadjoste? On mora da je potomak neke bradate vucibatine, pa ajde da malo spere ljagu sa porodice. Ne ide to tako.

  • MM

    27. oktobar 2013 | 19:41

    Gospodine djole meni je zao sto vi verujete slepo zutoj stampi a ne glupostima kako kazete, koji su neoborivi dokazi za svaki sud. Rat je prljava igra i pobedu odnosi spretniji lukaviji i jaci. Vasa strana je izgubila i vi imate pravo da se ljutite i samo to. Nikad istorija nece izjednaciti partizane i cetnike ne zato sto ih neko voli ne voli vec zato sto nihova borba vodila u lokalnim mestima Srbije dok partizanski pokret obuhvata celu bivsu Kraljevinu Jugoslaviju i takav pokret nema nacionalnu deobu.Vasa ideologija je bila pogresna od pocetka rata.

  • su

    27. oktobar 2013 | 19:36

    Moj pokojni deda je uvek pricao da su im cetnici pomagali,a ne klali i mucili kako se prica..On je covek iz iskustva to pricao,a ne neki istoricari,koji su po naredbi pisali istoriju

  • inkognito

    27. oktobar 2013 | 19:27

    Dokle više sa ovim neistinama... Hvala Bogu da Samardžića većina ne uzima za ozbiljno...

  • al smo glupi

    27. oktobar 2013 | 19:21

    Za odgovarajucu nadoknadu ja cu Vam g. Samardgicu dozvoliti uvid u dosad ne objavljene autenticne fotose i podatke da su cetnici prvi stigli na Mesec i to bez partizana sa gibanicom u jednoj ruci i jasno vidljiva tri prsta na drugoj! U sledecem izdanju pokazacu Vam kako Hitlera u bunkeru, takodje bez partizana bilo gde u blizini, kolju hrabri cetnici sa tri prsta uzdignuta! Siguran sam da ce ovo biti dovoljno da od Srbije napravi Ameriku u trenu!

  • Hajduk

    27. oktobar 2013 | 19:20

    @Chwarak,Bolje napisi cvarak , pa se istopi.Kukala ti majka.Kad bi me video igrao bi tvist u suknjici predamnom .Ne plasim se nikoga ,sem Boga .Ja sam pravi SRBIN,POSTENA I GOSPODSKA RODA.SRBIJA je vaznija od mog zivota.

  • neko

    27. oktobar 2013 | 19:08

    Pametni znaju, problem su budale

  • neko

    27. oktobar 2013 | 18:52

    Pametni Srbi to odavno znaju, problem su ove nase budaletine...

  • djole

    27. oktobar 2013 | 18:37

    Gospodine MM, vase tvrdnje nemaju osnova dok gospodin Samardzić sve lepo dokumentuje. A i pored toga se zna sta su komunistinradilo po zavrsetku rata. Dakle postedite nas više tih gluposti....

  • VanesSa

    27. oktobar 2013 | 18:34

    Sta je vi unlajkovi boli vas istina? Stari su dokaz da su cetnici bili izdajice.. Ako su cetnici pobedili kako su onda komunisti i Tito bili na vlast?

  • Chwarak

    27. oktobar 2013 | 18:32

    @Hajduk A ti druze sto pozivas na oruzje bolje se pokrij usima. Prvi bi pobegao sa linije vristeci ko curica ili bi lajao i kokodakao kako bi te skinuli iz vojske. Gnusam se od takvih.

  • Markan

    27. oktobar 2013 | 18:29

    Od moj kolege sa fakulteta pokojni otac je bio ratno siroče,jer su mu Nemci streljali oca 1942, koji je zarobljen u borbi,kao pripadnik Jugoslovenske vojske u otadžbini.A Britanci su Dražu "pustili niz vodu",jer je na Jalti bila dogovorena podela postratovrke Evrope i Jugoslavija je tom podelom pripala Sovijetskoj interesnoj sveri...Ono što treba reći jeste da četnici nisu bili homogen pokret i da su neki komandanti radili za sebe,bez ikakve subordinacije ili kordinacije sa štabom djenerala Draže.Medju njima mnogi su bili obični banditi i krvnici...Ali ih ni slučajno ne treba porediti sa Ustašama,koji su imali svoju kvinslišku državu,vojsku,šovinističko zakonodavstvo,logore smrti,dakle čitavu neljudsku mašineriju!Četnici,pogotovo JVuO,su bili ustanici protiv okupatora,kraljevski,antikomunistički pokret.A saradnje sa okupatorom je bilo i na strani Četnika, a Boga mi i na strani Partizana-

  • Chwarak

    27. oktobar 2013 | 18:29

    P A T E T I Č N O! Kralj utekao, a njegova vojska pogubljena prikljucila se okupatoru. Danas bi ste hteli svoju sramotu da operete pisanjem nove istorije. Probudile se tzv Srbende i patriote jer zaboga vratio nam se princ i prestolonaslednik koji btw ne zna ni svoj maternji jezik. Pomirite se vec jednom sa istinom. Kralj je izdao svoj narod, a cetnici su u saradnji sa okupatorom kokali partizane i ostale koji su im se nasli na putu.

  • Mladen

    27. oktobar 2013 | 18:27

    I sta je bilo nestalo munucije?

  • Goxy

    27. oktobar 2013 | 18:23

    Naravno da je istorija devijantna,postoji alternativna,koja pokazuje prave cinjenice vezano za period drugog svetskog rata.Komunizam je najvece zlo 20-og veka!!!

  • MM

    27. oktobar 2013 | 18:17

    Postovani gospodine lepo ste nam objasnili da su streljane pristalice DM, da su pristalice bile u sumi i borile se tesko da bi ih neko streljao. A koji su to cetnici bili na Nertvi sa nemcima. Vas DM je rekao Krcunu da li negde u svetu ima da oficir izda komandanta. U vasim redovima je bilo vise profitera koji saradjuju sa svim neprijateljima nego casnih rodoljuba, e vidite oni su promenili vasu istoriju i polozaj i kod saveznika i naroda. Isto kao i u zadnjim ratovima na prostorima Balkana, zastita srba je bila zavesa za ratne profitere, oni su pare uzeli a narod ostao bez kuce i zemlje, hvala vam ali nemojte vise nikad da nas branite. Vas nacionalizam je mnoge ljude skratio za glavu.Vaseg pokreta se odrekao i vas rodjeni kralj.

  • Hajduk

    27. oktobar 2013 | 18:14

    SRBI vi kao da ste izgubili zdrav razum ,partizani su se prerusivali u cetnicku uniformu i klali partizane i sve zivo sto im je stalo na put.Vidite sta su partizani radili Youtube:Kvadratura kruga 221212.Ljudi koji pogrdno komentarisu o cetnicima ,sigurno nisu ni Srbi ,nego "rvati-avari",sipci ili strani i domaci placenici .Ne brinite za njih oni ce uskoro leteti sa naseg terena kao przni podrpani kuferi .Drze se kao slep za stap ,jer im tlo izmice pod nogama .SVIM NEPRIJATELJIMA SRBA ,sat otkucava minute ,kraj im dolazi .

  • Nis

    27. oktobar 2013 | 18:13

    Prc koministicka gnjido.najviste ste srba pobili olosu seljacki.samardzic daje dokaze uz svaki tekst

  • Nikola SRB

    27. oktobar 2013 | 18:00

    Ziv je umro nije.

  • Marko

    27. oktobar 2013 | 17:49

    Znači, i partizane su ubijali? A četnici životinjski ubili nemačkog vojnika, piše na proglasu. Drugim rečima zaklali ga kao mog pradedu.

  • VanesSa

    27. oktobar 2013 | 17:44

    Pukoste da okrenete istoriju. Zna se da su cetnici izdajnici! Sreca pa ima jos zivih ljudi sto mogu da potvrde to!

  • prc

    27. oktobar 2013 | 17:43

    Zalosno!!! Sto ih nisu sve pobili

  • Hajduk

    27. oktobar 2013 | 17:37

    Sad kad je sve izaslo na videlo ,braco SRBI spremajte se ,borba tek pocinje Gradimo sebe ,naoruzajmo se znanjem ,fizicki ,mentalno kao nasi preci .Izbora nemamo ,moramo da osvetimo nase pretke i povratimo nasu VELIKU SRBIJU .Sad mi komandujemo ,nece nam niko vise stajati na putu .PUT JE SAMO NAS .

  • Nešo

    27. oktobar 2013 | 17:28

    Auuuu dokaza :D

    • 27. oktobar 2013 | 20:47

      ироничар

      @Nešo

      Ustaše i Balije.. vi ćete uvek verovati u samo ono što želite da verujete. Ne možete shvatiti ni dokaza ni da vam sam švabo stavi papir iz onog perioda.. zato jer ste zatucani i menjali ste boje kroz istoriju ko žabe. Jer i nemate istorije. Zato vas molim u buduće d ane komentarišete uopšte, jer ne moramo mi d aznamo koliko vas boli istina. Koliko je bilo i dobrih partizana , toliko i četnika, koliko loših na jednoj toliko i na drugoj strani... a poznato je da su se obe strane borile protiv okuaptora GENERALNO... to što su jedni četnici izdali Dražu (odnosno nisu imali gde nego već da se pridruže nemcima) .. ne daje vam nikakvo pravo da generalizujete sve četnike u isti odred. Žalosno je što svaka ovca ima danas pravo da bleje da da svoju "reč".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA