UHAPŠENI: Inspektori dilovali drogu u Banjaluci

Princip je bio sledeći: izveli bi akciju u kojoj bi zaplenili određenu količinu narkotika. Deo narkotika bi odmah strpali sebi u džep i predali svojim dilerima, a deo bi prikazali kao regularnu zaplenu

  • 9

Služba za organizovani kriminal MUP Republike Srpske privela je juče inspektore za narkotike CJB Banjaluka Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića.

Dan ranije "pao" je i inspektor Slavko Đurić zbog umešanosti u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima. Akciju je vodilo Specijalno tužilaštvo RS.

Banjalučke "Nezavisne novine", pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi, tvrde da je kao organizator kriminalne grupe, koja je u Banjaluci i okolini imala odlično razrađenu mrežu narko-dilera, označen Radulović, dugogodišnji inspektor za narkotike iz Banjaluke.

Radulović i saučesnici organizovali su mrežu narko-dilera u kojoj je svaki od njih pokrivao određeno naselje u najvećem gradu RS.

- Princip je bio sledeći: izveli bi akciju u kojoj bi zaplenili određenu količinu narkotika. Deo narkotika bi odmah strpali sebi u džep i predali svojim dilerima, a deo bi prikazali kao regularnu zaplenu - objašnjava izvor "Nezavisnih".

Dodaje kako su Radulović i saučesnici "uhvaćeni" nakon višemesečnog praćenja telefonskih razgovora.

- U ovom delu istrage svi smo ostali šokirani, jer smo saznali kako naše kolege ne samo da imaju dilere po banjalučkim naseljima, već i dilere koji su pokrivali osnovne i srednje škole u Banjaluci. Posebno nas je zaprepastila činjenica da je droga prodavana maloletnicima - istakao je izvor blizak istrazi.

Klupko oko banjalučkih inspektora počelo je da se odmotava krajem prošle godine, a informacije o njihovom zločinu došle su i od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

(Telegraf.rs / izvor: dnevnik.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • £₩120168

    17. oktobar 2013 | 11:32

    Lepsu vest nisam mogao procitati...Sve pohvale za postene policajce koji svoj posao obavljaju u skladu sa zakonom

  • Bogdan

    17. oktobar 2013 | 15:14

    To nazalost nema ko i u Subotici da uradi isto.Drogasa pun grad na svakom cosku a oni koji bi trebalo da hapse takve sa istima diluju.Kako drugacije objasniti da svi znaju te drogase a murija ih nedira.

  • Ћирилица

    17. oktobar 2013 | 12:47

    Сад их лепо осудите на по 20 година а не суспендовање са посла и 2 године затвора.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA