Filaret traži podršku od Dačića

Vladika mileševski se požalio da "neke vladike hoće da ga penzionišu", u svojoj eparhiji pretio sveštenicima

  • 1

Vladika mileševski Filaret obratio se za pomoć ministru policije Ivici Dačiću da ne bi bio penzionisan na Saboru SPC.

Filaret je pre dva dana zatražio da mu se odmah zakaže sastanak sa Dačićem, a kao razlog je naveo da "hoće da ga penzionišu", piše Blic. Do susreta vladike i ministra u sredu nije došlo, iako je episkop insistirao.

Istovremeno, sveštenici u Eparhiji mileševskoj presavili su tabak i uputili pismo u Patrijaršiju sa molbom da im se pomogne. Sveštenici navode da, osim što ih vladika Filaret "progoni i proklinje i njih i njihove porodice i malu decu", naplaćuje im 3.000 dinara svaki put kada izlaze izvan teritorije eparhije, pa makar razlog bio i odlazak kod doktora ili na sahranu najbližih članova porodice, navodi list.

Sveštenici moraju da pišu molbu vladici Filaretu kada izlaze iz eparhije i da na nju spajalicom zakače novac. U molbi navode gde idu, zašto i koliko ostaju. Molbu i novac daju arhijerejskom namesniku, a on potom prosleđuje vladici.

Filaret se u sredu i u Patrijaršiji požalio da "neke vladike hoće da ga penzionišu", a u svojoj eparhiji je pretio sveštenicima da ako "mute oko njega" imaće problem sa "vlašću i jednim uticajnim vladikom", za koje navodi da su njegovi zaštitnici.

(Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA