Otac deportovane Romkinje: Lagali smo, nismo sa Kosova, nego iz Italije

Otac Romkinje izjavio je da je on jedini član svoje porodice koji potiče sa Kosova, koje je napustio kad je imao devet godina i da je u Francusku došao 2008. godine

  • 11

Otac 15-godišnje romske devojčice, čije je privođenje i deportacija u Francuskoj izazvalo oštre polemike u javnosti, priznao je danas da je lagao francuskim vlastima da njegova porodica potiče sa Kosova kako bi lakše dobili azil.

Rešat Dibrani (47) je u intervjuu za francusku agenciju AFP izjavio da je on jedini član svoje porodice koji potiče sa Kosova, koje je napustio kad je imao devet godina i sa roditeljima se preselio u Italiju. U Francusku je stigao 2008. sa ženom i decom.

Njegova žena Šemaili (41) je rođena u Italiji, što je slučaj i sa petoro od njihovih šestoro dece, uključujući 15-godišnju Leonardu, koju je francuska policija uhapsila 9. oktobra tokom školskog izleta i zatim deportovala na Kosovo zajedno sa roditeljima i braćom i sestrama.

Na pitanje novinara francuske agencije da li je on francuskim vlastima rekao da je čitava porodica sa Kosova, Rešat je izjavio: "Da, uradio sam to da bismo imali veće šanse da nam odobre azil. Nismo imali dokumenta, pa sam prosto rekao da smo sa Kosova."

Hapšenje maloletne Leonarde i kasnije proterivanje iz Francuske je dovelo u centar pažnje tamošnje zakone o imigraciji.

Pariski srednjoškolci blokirali su danas ulaze više škola u francuskom glavnom gradu, protestujući zbog deportacija učenika stranih nacionalnosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba Krkić

    17. oktobar 2013 | 23:31

    Ciganska rabota.

  • NoName

    17. oktobar 2013 | 23:50

    Trebalo je da ih pošalju u Indiju!!!

  • venera

    18. oktobar 2013 | 00:13

    Cuj iz italije zemlja njihovih snova da trazi azil u francuskoj!!! Sutra ce biti kinez pa traziti azil u BIH ili SRBIJI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA