Deo srpske bombe pronađen na krovu Dečje klinike u Zagrebu

Policija je izjavila da nije bilo razloga za paniku, da je u pitanju bilo malo eksplozivno sredstvo čija neutralizacija nije mogla da dovede nikoga u opasnost

  • 9

Eksplozivna naprava za koju se veruje da potiče još od srpskog raketiranja Zagreba 1995. godine pronađena je na krovu Klinike za dečje bolesti u Zagrebu. Policija je eksplozivnu napravu kontrolisano detonirala.

Eksplozivna naprava pronađena je jutros u 9 časova kada je započela popravka krova Klinike za dečje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

Na lice mesta ubrzo je stigla ekipa policije koja je obezbedila krov i utvrdila da se zaista radi o eksplozivnoj napravi, popularno nazvanoj "zvončić".

U pitanju je, kako se tvrdi, zaostatak kasetne bombe koja je pala prilikom raketiranja Zagreba 1995. godine raketama tipa "orkan".

Policija je izjavila da nije bilo razloga za paniku, da je u pitanju bilo malo eksplozivno sredstvo čija neutralizacija nije mogla da dovede nikoga u opasnost.

Raketiranje Zagreba 1995. godine izvedeno je u toku akcije "Bljeska" kao odgovor na napad i etničko čišćenje Republike Srpske Krajine.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA