ARGENTINA: 80 osoba povređeno u železničkoj nesreći

- U nesreći je povređeno najmanje 80 ljudi, među kojima je i osmogodišnji dečak. Petoro putnika je zadobilo teže povrede, kao što su prelomi kostiju, ali niko od njih nije životno ugrožen- rekao je šef bezbednosne službe Serhio Berni

  • 0

Najmanje 80 ljudi povređeno je danas u železničkoj nesreći na terminalu u Buenos Ajresu, na istoj stanici na kojoj su prošle godine, u sličnom incidentu, poginule 52 osobe.

Odmah posle nesreće, grupa građana okupila se na stanici, ljuta na železničkog operatora, uzvikujući "ubico, ubico" povređenom mašinovođi, koji je ubrzo, uz policijsku pratnju, prevezen do bolnice. Okupljeni su polomili stakla na stanici i bacali kamenice na ulicu, preneo je AP.

- U nesreći je povređeno najmanje 80 ljudi, među kojima je i osmogodišnji dečak. Petoro putnika je zadobilo teže povrede, kao što su prelomi kostiju, ali niko od njih nije životno ugrožen- rekao je šef bezbednosne službe Serhio Berni.

Televizijski kanali objavili su snimke više vagona koji su izleteli iz šina, pošto voz nije uspeo da se zaustavi na kraju pruge, preneo je Frans pres.

Uzrok nesreće za sada nije utvrđen, a povređeni su preneti u obližnje bolnice.

Poslednjih godina, u Buenos Ajresu dogodilo se više železničkih nesreća, uključujući i tragediju u kojoj je poginula 51 osoba, dok je najmanje 700 povređeno.

U junu ove godine, putnički voz udario je u drugi koji se zaustavio između stanica i tom prilikom poginulo je troje ljudi, dok je povređeno najmanje 300.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA