Vujanović najpopularniji političar u Crnoj Gori

Istraživanje koje je sprovedeno od 7. do 12. oktobra na uzorku od 1.009 ispitanika pokazalo je da je predsednik Crne Gore drugi mesec zaredom najpopularniji političar

  • 0

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović najpopularniji je političar u toj državi, a većina građana smatra da ta zemlje ide u dobrom pravcu, pokazalo je danas objavljeno istraživanje agencije "Ipsos Stratedžik marketing".

Anketa javnog mnjenja, koju je Televizija "Vijesti" uradila sa tom agencijom, pokazala je da 45 odsto crnogorskih građana smatra da ta država ide pravim putem, dok 44 odsto misli suprotno. Istraživanje je sprovedeno od 7. do 12.oktobra na uzorku od 1.009 ispitanika.

- Da se Crna Gora kreće u dobrom smeru uglavnom smatraju birači vladajuće koalicije, odnosno Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, dok suprotno misle pristalice opozicionih Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije - naveo je Radomir Kračković iz Istraživackog centra TV "Vijesti".

On je kazao da je Vujanović drugi mesec zaredom najpopularniji političar u Crnoj Gori, dok se lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić nalazio na drugom mestu. Na trećem mestu po popularnosti je premijer Milo Ðukanović, dok se predsednik parlamenta Ranko Krivokapić nalazi na četvrtoj poziciji.

- Vujanović je imao dramatičan pad uoči i nakon aprilskih predsedničkih izbora, ali je ponovo povratio rejting. Ðukanovićev rejting raste, uprkos aferama koje su se pojavile u poslednje vreme. Razloge možda treba tražiti u tome što se približavaju lokalni izbori - rekao je Kračković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA