JOVO KAPIČIĆ: Jovanku su od Tita oterali da Srbi ne bi došli na vlast!

Jovo Kapičić, penzionisani general i nekadašnji šef Udbe, kaže da je Jovanka Broz odvojena od Tita jer se sumnjalo da bi posle Titove smrti mogla da preuzme vlast u SFR Jugoslaviji

  • 13

Sumnjalo se da bi Titova udovica uz pomoć generala JNA poreklom iz Like, odakle je bila i ona, mogla da napravi vojni puč.

Jovo Kapičić, penzionisani general i nekadašnji šef Udbe, kaže  da je Jovanka Broz odvojena od Tita jer se sumnjalo da bi posle Titove smrti mogla da preuzme vlast u SFR Jugoslaviji.

Sumnjalo se, kako kaže, da bi Titova udovica uz pomoć određenih generala JNA poreklom iz Like, odakle je i ona, mogla da napravi vojni puč!

On ističe da su uklanjanju Jovanke iz Titovog života i javnosti najviše doprineli tadašnji sekretar unutrašnjih poslova Stane Dolanc i sekretar narodne odbrane Nikola Ljubičić, ali i vrhuška CK SKJ, koji su „izvršili pritisak na Tita".

Podsetimo, Jovanka Broz preminula je juče u 11:45 sati, a sahrana će biti u subotu u Kući cveća.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    21. oktobar 2013 | 23:40

    Odakle se javi ovaj srboubica? Sve se bojim da i ti nisi bio među onima koji su hteli da je uklone. Mumijo izopačena!

  • Aco

    22. oktobar 2013 | 00:05

    Nek joj je laka zemlja

  • Makarije

    22. oktobar 2013 | 00:17

    Bolje neka kaže gde su ubili Dražu,...ali ne, ta sorta zatucana će pre to da odnese na onaj svet, ali ga ni tamo neće,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA